Amerikanske myndigheter har anbefalt alle Windows-brukere å fjerne videospilleren Quicktime som leveres av Apple.

Årsaken er at Apple ikke lenger støtter Quicktime for Windows med nye sikkerhetsoppdateringer samtidig som det er avdekket to alvorlige sikkerhetshull i programmet.

Sikkerhetshullene kan tillate datakriminelle å installere overvåkningsprogramvare på pc-er.

Sikkerhetsleverandøren Trend Micro videresender anbefalingen til norske Windows-brukere.

- Vi er ikke kjent med noen aktive angrep mot disse sikkerhetsproblemene i QuickTime for Windows, men det er bedre å være føre var. Den eneste måten å beskytte din Windows-installasjon fra potensielle angrep mot disse eller andre sårbarheter i QuickTime, er å avinstallere programvaren, anbefaler Karianne Myrvold, marked- og kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge.

Mange sikkerhetsprogrammer har beskyttelse mot truslene, men den eneste helt sikre metoden er ved å slette programmet. Det finnes mange andre videospillere som kan vise filene som er laget for Quicktime.

Den enkleste måten å fjerne programmet på er å bruke søkefunksjonen i Windows. Skriv «Quicktime» i søkefeltet, så skal du få opp «Avinstaller Quicktime» eller «Uninstall Quicktime» som et av de øverste treffene.

Mac-brukere er ikke berørt av denne problemstillingen, siden det bare er Windows-versjonen av Quicktime som ikke lenger vil bli oppdatert.

Les også:
Rekordmange nettdatere svindles på nett
Forbrukerrådet stiller krav til app-utviklere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.