I sitt årlige brev til aksjonærene i Aker, trekker styreleder Kjell Inge Røkke frem et kjent sitat fra oljepionéren Jean Paul Getty:

"My formula for success is rise early, work late, and strike oil" - stå opp tidlig, jobbe lange dager, og finne olje.

Amerikaneren var grunnleggeren av Getty Oil, som gjorde ham til verdens rikeste mann.

Getty er også kjent for sine artikler i herremagasinet Playboy, hvor han delte råd om hvordan man blir rik, fortalte om egne investeringer og hvordan han forvaltet formuen uten å gå dukken, og hvordan han samarbeidet med fagforeningene.

Røkke forteller at Getty har vært en inspirasjon:

- Jeg må ærlig innrømme at det verken var artikler skrevet av J. Paul Getty eller andre som inspirerte meg mest da jeg bladde i mitt første Playboy tidlig på 1970-tallet, men over tid har jeg skjønt at det er mye lærdom og inspirasjon å hente hos Getty, skriver Røkke i aksjonærbrevet.

- I Aker og porteføljeselskapene står vi tidlig opp, arbeider hardt og vi har funnet olje. Utfordringen i det korte bildet er at oljeprisen er lav, og aktiviteten innenfor oljeservice er fallende, skriver han videre.

Følg markedet på DN Investor

Les også:  Dagens aviser på 1-2-3

Opec-sjefen håper på frys-avtale  

Legger ned ingeniøravdeling i Stavanger

Prince er død: Rundt verden på en dag  

Har du fått med deg denne?  Se Tesla-gründeren bli målløs etter spørsmål om Norge
Tesla-Gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: «Em...the... em...the, the, yeah he...»
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
00:45
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Kjell_Inge_R%C3%B8kke" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Aker_asa" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Aker_Aker" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.