Det er ikke alltid så lett. Som politiker risikerer du nesten alltid å være i nærheten av en mikrofon eller en journalist med penn og papir.

«Hva synes du om det?». «Hva tenker du om det hun gjorde?».

Så står du der med en pelsdott av en mikrofon i ansiktet og begir deg ut på et resonnement som du etter hvert ikke helt husker hvordan begynte.

Våre politikere sier ganske mye - og da blir det til at de også sier en del som kan virke litt rart eller oppsiktsvekkende.

Gullkorn i helgen?

I helgen samles FrP-politikerne til landsmøte på Gardermoen. Lørdag formiddag går Partileder Siv Jensen på talerstolen.

Kanskje kommer det et nytt «Morna, Jens!», eller «Morna, Jonas!»?

Mens vi venter, har vi samlet noen av de mest minneverdige, morsomme eller oppsiktsvekkende FrP-sitatene fra det siste drøye året.

Fisket frem Sandberg-raseri

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

Per Sandberg har ofte kommet med friske uttalelser, men som oftest før han ble en del av regjeringen. Tidligere denne måneden kokte det over for fiskeriminister Sandberg under et videointervju med Fiskeribladet Fiskaren.

Se videoen her!

Etter beskyldninger om kameraderi, sa Sandberg under intervjuet med Fiskeribladet Fiskaren-redaktør Øystein Hage at det journalistikken var så dårlig at den «burde gått inn i journalisthøgskolen som et eksempel på elendig journalistikk».

Det viste seg at Per Sandberg absolutt hadde et poeng. Fiskeribladet Fiskaren publiserte senere en artikkel hvor de la seg flat for fiskeriministeren og beklaget påstandene om vennetjenester.

Fikk Hareide til å se rødt

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

For et drøyt år siden sa Per Sandberg at KrF hadde et ansvar for at norske muslimer ble IS-terrorister og at partiet bidro til massakre. Det fikk KrF-leder Knut Arild Hareide til å se rødt. Etter noen dager i tenkeboksen beklaget Sandberg, og innrømmet at han kunne være en belastning for regjeringen. På dette tidspunktet var Sandberg nestleder i FrP, men hadde ennå ikke blitt fiskeriminister.

Under landsmøtet litt senere i fjor fikk Per Sandberg mye oppmerksomhet for sin t-skjorte med påskriften "Good Journey" - på et tidspunkt hvor svært mange flyktninger døde under forsøket på å komme seg til Europa via sjøveien.

Video-ministeren

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

I fjor sommer lanserte justisminister Anders Anundsen en informasjonsvideo som raskt ble omtalt i mediene som en skrytevideo.

Her kan du se Anundsens video!

Anundsen har ikke journalistutdanning, og det ble da også påpekt at noen av spørsmålene han stilte var noe ledende, slik som spørsmålet over til leder i beredskapstroppen, Helge Mehus.

Justisdepartementet fikk senere 25.000 kroner i bot av Datatilsynet for brudd på personopplysningsloven.

USA-elskeren

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har tidligere vært «intern» i Representantenes hus i Washington. Fascinasjonen for USA har vedvart, noe som ført til en noe begrenset variasjon i datterens ferieopplevelser.

Les DN-portrettet med Sylvi Listhaug!

Listhaug og familien har reist på USA-ferie utallige ganger. Sist sommer gikk turen til Graceland, Elvis Presleys hjem og gravsted - for tredje gang.

Relanserte tyranni-begrep

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

Det var i november i fjor at Listhaug tok til orde mot det hun beskrev som «godhetstyranniet» - som hun mente var en debattform hvor de som ville stramme inn på innvandringsreglene ble stemplet som moralsk underlegne.

Selve uttrykket «godhetstyranniet» ble først brukt i en studie fra 2003 om maktformer innenfor norsk bistands- fredspolitikk.

Twitter-Ulf

 

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein har gjennom tidene lagt ut 2818 meldinger på mikrobloggtjenesten Twitter. De fleste twitter-meldingene til Leirstein er lenker til nyhetsartikler, og får begrenset oppmerksomhet.

Den 6. februar i år gikk han imidlertid hardt ut mot samenes nasjonaldag. Leirstein fikk 56 «likes» og 56 «retweets», men måtte også tåle krass kritikk fra sametingspresidenten.

Flesket til mot Ap

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

Mens det ble delt ut gratispølser på Fremskrittspartiets 1. mai-arrangement på Jessheim i fjor, flesket samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til med et angrep mot Arbeiderpartiet.

I tillegg til å beskylde Ap for å være opptatt av å ta penger fra folk, beskyldte han Jonas Gahr Støre for å være en tåkefyrste.

Eiendomsrus

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

 

Statsråd Sylvi Listhaug tok i fjor høst DNs valgportal for å se hvem hun var mest enig i. Eiendomsskatten i Oslo var et sentralt tema, og Listhaug mener altså at skatten kan ha samme effekt på politikere som narkotika har på rusmisbrukere.

Les hele intervjuet her.

La bånd på Solberg

GRAFIKK: Cecilie Heltberg
GRAFIKK: Cecilie Heltberg
 

Til slutt tar vi med en litt eldre klassikker fra den gang FrP var i sonderingssamtaler med Høyre om å danne regjering.

Da spørsmålet om snikislamisering dukket opp på en felles pressekonferanse med Siv Jensen og Erna Solberg, fikk den daværende statsministerkandidat Solberg klar beskjed: «Ikke kommenter!».

Selv om Jensen hvisket den korte beskjeden, ble den plukket opp av mikrofonene...

 

 

Les også:

Lederkampen i Frp begynner nå dnPlus (DN+)

- Smertegrensen for å øke drivstoffavgiften er null dnPlus (DN+)

Mener Ap vil forverre ledigheten dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.