Resultatene fra årets overvåking av lakselus, viser at det er sannsynlig at lakselus har hatt negativ innvirkning på både villaksyngelen som har svømt til havs fra elvene og på sjøørret i mai og juni. Det melder Havforskningsinstituttet (HI) fredag.

I  deler av Rogaland, Hordaland, Sognefjorden og Møre og Romsdal ble det funnet høyere smittepress på vill laksesmolt og sjøørret enn i fjor på samme tid. Også langs Trøndelagskysten er det sannsynlig at lakselus har hatt negativ effekt, mener HI.

Overvåkingen starter senere i nord.

Overvåkingen i 2016 gjennomføres i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA), UNI Research Miljø og TF Aquaconsult på bestilling fra Mattilsynet. Feltarbeidet i overvåkingsprogrammet gjennomføres fra slutten av april til siste del av august.

 

Les også:

Norwegian tapte mot pilotene i retten

  TV 2-sjef: NRK-lisensen er utdatert (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.