Ekspertene er sjelden enige. Noen er nesten alltid optmistiske enten markedet er på bunn eller topp, og vice versa med pessimistene.

Men det hører til sjeldenhetene at noen er så pessimistiske at de knapt vil anbefale å investere i noe som helst.

Det er imidlertid tilfelle med administrerende direktør Jeffery Gundlach i det amerikanske forvalterselskapet Doubleline Capital. Selskapet forvalter over 100 milliarder dollar (rundt 850 milliarder kroner), men har ikke troen på så mye annet enn gull og gruveselskaper, melder Reuters.

Jeffery Gundlach sier den siste tidens løft for den brede S&P 500-indeksen til rekordnivåer til tross for svak vekst i økonomien og selskapsoverskudd som står stille, viser at investorene er havnet i en verden av voldsom selvtilfredshet.

- Ingenting ser bra ut

- Kunstneren Christopher Wool har et maleri bestående av bare ord, «Selg huset, selg bilen, selg ungene». Det er akkurat hva jeg føler - selg alt. Ingenting her ser bra ut. Aksjemarkedene burde falt massivt, men investorene virker hypnotisert til å tro at ingenting kan gå galt, sier Gundlach til Reuters.

Kanskje Gundlach også burde ha anbefalt investering i kunst. For Wools maleri, som for øvrig heter «Apocalypse Now» og er ansett som et av hans viktigste verk, har hatt en nesten ufattelig verdiøkning.

Bildet ble opprinnelig solgt for rundt 7.500 dollar i 1988, videre for 400.000 dollar i 2001, 2 millioner dollar i 2005 før en anonym kjøper la 26.485.000 dollar (cirka 225 millioner kroner) på bordet under en auksjon hos Christie's 12. november 2013.

Les også: - Skjer det vil rentene eksplodere

 
Spår total kollaps av hele pengesystemet i verden  

Han har truffet blink mange ganger - nå spår han kraftig fall i oljeprisen

- Anbefalt av DNtv:

Jakter fire kilos laks midt i Oslo
Jan Arhaug (47) setter seg på huk og lar snøret vandre nedover Akerselva, midt i byen. Under vannflaten er jaktmarkene i den skjulte perlen gjenåpnet etter fem år.
04:14
Publisert:
 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.