Prisen på et fat nordsjøolje falt over ett prosent etter at Oslo Børs stengte tirsdag ettermiddag. Samtidig bremser de toneangivende børsene i Europa opp etter en sterk uke. Nedgangen i på europeiske børser er med å trekke Oslo Børs ned og oljeprisen tynger norske aksjer ytterligere. På en rød dag i europeiske aksjemarkeder er Oslo Børs blant de børsene som faller mest, ned 0,6 prosent.

Dagens viktigste norske tall er konsumprisindeksen (KPI). De ferske inflasjonstallene viser en overaskende kraftig prisvekst i Norge. I juli var kjerneinflasjonen på 3,7 prosent på årsbasis opp fra 3,0 prosent måneden før. På forhånd var det forventet en prisstigning på 2,86 prosent. Kronene styrket seg betydelig mot både Euro og dollar etter at tallene ble offentliggjort. Til tross for uventede tall, ser ikke inflasjonen eller kronekursen ut til å påvirke hovedindeksen på Oslo børs nevneverdig.

Utover de ferske inflasjonstallene er det få store nyheter som preger Oslo Børs i dag. Sparebank 1 leverte svakere kvartalstall enn ventet. Banken gjorde det samtidig klart at de forbereder seg på betydelige nedskrivinger på misligholdte lån. Sparebank 1 faller rundt et halvt prosent på Oslo børs.

Gjødselprodusenten Yara offentliggjorde en kjøpsavtale med kjemikalieprodusenten Tata Chemicals om å kjøpe en indiske kjemikaliefabrikk for 400 millioner dollar. Yara aksjen er opp om lag et halvt prosent onsdag morgen.

De internasjonale markedene har i dag rettet oppmerksomheten mot kvantitative lettelser og problemene som Bank of England støtte på i går. Investorer er stadig mindre villige til å selge obligasjoner på grunn av mangel på alternative investeringsmuligheter og tirsdag ble det klart at den britiske sentralbanken ikke klarte å kjøpe de volumene som de trenger til deres lettelsesprogram. Ifølge Financial Times er nettotilbudet av euro-obligasjoner nå negativt og vil fortsette å være det frem til 2017.

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Tror Norges Bank dropper det neste rentekuttet

Han er verdens suverent best betalte forfatter

SR Bank tar tap på 305 millioner kroner i andre kvartal  

Se DNtv:

Denne uttalelsen fra Trump har vakt stor oppsikt: - Oppfordrer han til våpenbruk mot Clinton?
Republikanernes presidentkandidat Donald Trump foreslo tirsdag at våpentilhengere kan stoppe Hillary Clinton. Flere tolker kommentaren som en oppfordring om våpenbruk mot den politiske rivalen.
00:19
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.