Dette skal være et langsiktig mål, opplyser finanspolitisk talsmann Terje Breivik på sin Facebook-side onsdag, dagen før partiet skal lansere sitt nye stortingsprogram.

Breivik påpeker at studenter i dag må leve på mindre enn det staten selv mener de kan klare seg på.

Studiestøtten skal følge økningen i grunnbeløpet (G) i folketrygden, og målet er 1,5 G, som tilsvarer 138.864 kroner i dag, ifølge programkomiteens forslag.

Dette er i tråd med kravet fra Norsk studentorganisasjon.

I dag er basisstøtten fra Lånekassen på snaut 104.000 kroner. Stortinget har vedtatt å utvide støtten med en måned fra neste år, noe som kan gi studentene ytterligere 10.400 kroner mer, dersom dagens støtte legges til grunn.

Vil kutte i barnetrygden

Venstres programkomité vil samtidig kutte i barnetrygden for å gi billigere eller gratis barnehage.

Komiteen er delt når det gjelder hvor stort kuttet bør være og sender derfor to forslag ut på høring i partiet, skriver VG. Et forslag går ut på å droppe barnetrygden for alle, unntatt for dem som tjener minst. Pengene som staten sparer, skal gå til gratis barnehage og SFO til alle.

Et annet forslag fra komiteen er å beholde barnetrygd for alle, men å gradere den etter hvor stor inntekt familiene har. De som tjener mest, får minst. Ifølge dette forslaget skal pengene brukes på gratis kjernetid i barnehagen, framfor å gjøre hele barnehagen gratis.

Også programkomiteen i Høyre vurderer også å kutte i barnetrygden og bruke pengene på barnehage.

Lanserer programforslag

Venstres programkomité lanserer torsdag forslaget til nytt stortingsprogram for partiet, men flere punkter ble lansert i mediene allerede onsdag.

Et lønnsløft for lærerne lanseres av Guri Melbye, nestleder for komiteen, i Nettavisen. Komiteen foreslår også flere tiltak for å styrke lærernes kompetanse.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt av DNtv:

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert:

Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.