I oktober 2014 kjøpte ekteparet Anita (50) og Hans-Fredrik Bassøe (53) eiendommen ved foten av Holmenkollen for 41 millioner kroner. Nå selger de huset igjen, med prislapp 50 millioner kroner. I tillegg kommer dokumentavgift på over en million kroner.

- Dette er en unik eiendom rett og slett. Den har fantastisk plassering og er et nydelig hus med masse sjel og detaljer som ikke lar seg bygge i 2016. Det er mye historie i veggene, og materialer som ikke blir brukt nå lenger, sier Anita Bassøe.

Huset er på over 900 kvadratmeter med nær fire mål tomt og har blant annet originale gulv i hallen, mens det på kjøkkenet i senere tid er lagt et 200 år gammelt gulv hentet fra et kloster i Nederland.

Kjøpte med rabatt

Da ekteparet kjøpte huset i 2014 hadde forrige eier gjort betydelige oppgraderinger for å få eiendommen gjort om fra kontorer til bolig. Forrige eier av huset var tidligere styreleder i gruveselskapet Intex Resources Jan Vestrum. Han ble i fjor dømt i Oslo Tingrett for korrupsjon, en dom han har anket. En rekke kreditorer hadde meldt krav i huset da det ble solgt. Vestrum kjøpte huset i 2006 for 23 millioner kroner.

Ekteparet Bassøe har også pusset opp eiendommen.

- Vi har oppgradert ganske mye, vi har gått inn og tatt det som sto igjen, sier Anita Bassøe, som viser til at verditaksten er på 55 millioner kroner. Det er samme verditakst som ble satt på huset i 2014, men Vestrum måtte den gang selge med betydelig rabattt.

Mange av de originale detaljene er intakte, blant dem freskene i vindfanget.
Mange av de originale detaljene er intakte, blant dem freskene i vindfanget. (Foto: Sem&Johnsen)
Nytt byggeprosjekt

Anita og Hans-Fredrik Bassøe, som blant annet driver med eiendomsprosjekter, har åpenbart sans for gode huskjøp. I 2014 skapte det overskrifter da paret solgte sitt forrige hus i Holmenkollen for 75 millioner kroner til Frank Mohn-arving Louise Mohn og hennes ektemann, mentaltrener Erik Bertrand Larssen.

Ekteparet Bassøe kjøpte eiendommen i Holmenkollen i 2010 for 16,5 millioner kroner, rev det eksisterende huset og bygde et modernistisk palass på 1000 kvadratmeter med ni soverom og ti bad. Ifølge Anita Bassøe bodde familien i litt over to år i det nybygde huset før det ble solgt i 2014. Ekteparet hadde da funnet et nytt utbyggingsprosjekt litt lenger ned i veien.

Ekteparet Bassøe solgte dette huset i Holmenkollen for 75 millioner kroner til Louise Mohn og Erik Bertrand Larssen.
Ekteparet Bassøe solgte dette huset i Holmenkollen for 75 millioner kroner til Louise Mohn og Erik Bertrand Larssen. (Foto: Mikaela Berg)
 

-Vi kjøpte en tomt som vi skulle bygge på. Så gikk det litt tid, og vi kom vi over dette huset som vi falt pladask for. I og med at vi skulle bygge var vi litt usikre på hva vi skulle gjøre i mellomtiden, så vi kjøpte dette, sier Bassøe om huset i Holmenveien på Vinderen.

- Vi hadde nok ikke solgt dette huset nå hvis det ikke var for at vi hadde kjøpt en tomt og var i gang med bygging. For jeg elsker å bo på Vinderen. Hadde vi kjøpte dette først, hadde vi ikke kjøpt tomt for å si det sånn, sier Anita Bassøe, og viser til at eiendommen ligger veldig usjenert til.

Tidligere kontorbygg for Selvaag

Den herskapelige murvillaen i nybarokk stil ble bygget i 1915 til en ung grosserer på 29 år, ifølge Bassøe. Villa Alvim ble tegnet av arkitekt Carl Berner og hans bror Jørgen Berner som også står bak Ris kirke. Den ble senere kjøpt av Selvaag Gruppen for tre millioner kroner i 1987 og benyttet som kontorbygg frem til 2006.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.