Det lille norske børsterminalselskapet Infront har satt seg som mål å utfordre de internasjonale gigantene Bloomberg og Thompson Reuters.

– Målt er å bli nummer tre i Europa, sier administrerende direktør Kristian Nesbak.

Han har forsiktig sagt et lite stykke igjen til de internasjonale gigantene. Mens Bloomberg har 325.000 brukere på sine terminaler, har Infront 12.500 betalende brukere totalt.

Men onsdag sikret Infront seg et enda større bit av det nordiske markedet. Kl. 14.00 onsdag ble de ansatte hos Six i Sverige informert om at Infront inngår et strategisk samarbeid med den sveitsiske eieren Six Financial Information.

Sluker nyhetsbyrå

Avtalen innebærer at Infront-eide Nyhetsbyrån Direkt overtar Six’ nyhetstjeneste Six News. Dermed blir de til nå to svenske børsnyhetsbyråene til ett.

– Det gjør oss sterkere istand til å konkurrere med de internasjonale spillerne i Sverige, sier Nesbak.

Avtalen innebærer også at brukere av Six’ børsterminaler i Sverige får tilbud om å fortsette med Infronts terminaler, samtidig som Six’ markedsdata blir levert via Infronts terminaler.

Tranaksjonen har en verdi på rundt 200 millioner kroner.

– Vi har vært på jakt etter denne virksomheten, de har vært godt orientert om at det har vært keene kjøpere. Da har vi ikke akkurat stått i verdens sterkeste posisjon til å forhandle pris, ler Nesbak.

Klar for å kjøpe mer

Infront-sjef Kristian Nesbak anslår at oppkjøpet vil føre til at omsetningen i Infront vil øke med rundt 20 prosent. Resultatet fra kjernedriften (ebitda) vil øke med 50 prosent anslår han.

– Med dette oppkjøpet vil inntektene øke fra 210 millioner kroner til 260 millioner kroner. Ebitda vil gå fra 30 millioner kroner til mellom 45 og 50 millioner kroner, sier han.

Ved utgangen av fjoråret hadde Infront en egenkapital på 24 millioner kroner og en gjeld på 59 millioner krone men ingen rentebærende gjeld.

Nesbak sier han er klar for flere oppkjøp av denne typen.

– Vi ønsker å kjøpe oss både innhold og flere kunder. Det er vanvittige synergier, sier han.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien. Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller hvordan han går frem og avslører hvor ubehagelig det blir når man pirker borti selskapenes dypeste hemmeligheter.

 

Anbefalt av DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.