Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Jus

Bankrutiner avslører terrorfinansiering

Bankenes rutiner for å rapportere mistanke om hvitvasking har avdekket flere saker som har dreid seg om terrorfinansiering.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norske banker og finansinstitusjoner har så lagt i år meldt inn 7.153 saker til Økokrim. Av dem dreier over 5.000 seg om mistanke om hvitvasking, flere enn noen gang tidligere, melder NRK.

Finansinstitusjonene er pliktige til å melde fra dersom de oppdager mistenkelige transaksjoner. Flere av sakene som er oppdaget, gjelder terrorfinansiering.

– Ja, vi har oppdaget hvitvasking som er sporet videre til terror, sier førstestatsadvokat Sven Arild Damslora i Økokrim.

– Metodene som brukes for å hvitvaske utbytte fra kriminalitet, blir stadig mer kompliserte, bekrefter direktør Evy Ann Hagen i Finans Norge. Finansforetakene legger store ressurser i å forebygge og avdekke hvitvasking og mulig terrorfinansiering og holder metodene for å finne de mistenkelige transaksjonene tett til brystet.

I Økokrim er erfaringen at de fleste tilfellene av hvitvasking foregår i de samme bransjene som annen arbeidslivskriminalitet.

– Transportbransjen, renhold og bilvask er bransjer som går igjen når det gjelder denne typen straffbare forhold, sier Damslora.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bank Hvitvasking Terror Økokrim Jus
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.