May deltok mandag kveld på en bankett i regi av borgermester Andrew Parmley i City i London, der hun holdt en større tale om britisk utenrikspolitikk. I talen erkjente hun at brexit og Trump i år har endret verden.

– Endringen ligger i luften og det er politikernes jobb å besvare dette, sa May, som oppfordrer myndighetene til å ivareta folks bekymringer rundt globalisering og arbeidsliv.

– Vil kjempe for frihandel

Samtidig argumenterte hun for at liberalisering og globalisering er de beste virkemidlene til å løfte folk ut av fattigdom. Storbritannia skal kjempe for frihandel og samtidig «håndtere globaliseringens krefter slik at de fungerer for oss alle», sa hun.

Flere år med økonomisk nedgang og økonomisk usikkerhet etter finanskrisen i 2008 har bidratt til å fyre opp under stemningen som førte til Trump-seier og brexit, sa May.

– Vi møtes nå i en endret verden, sa hun.

Snakket med Trump

May snakket onsdag i forrige uke med Trump på telefon, dagen etter Trumps valgseier. Statsministeren sa til Trump at hun ønsker et effektivt og sterkt forhold til Trump.

Det er uklart om Mays rosende ord om frihandel deles av Trump, som i valgkampen har snakket varmt om å styrke amerikansk industri og gjenopprette amerikanske arbeidsplasser som har gått tapt på bekostning av globalisering. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.