Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
DNB-sjef Rune Bjerke avholder kapitalmarkedsdag i London onsdag. Her fra fremleggelse av resultatet per tredje kvartal. Foto: Javier Auris
DNB-sjef Rune Bjerke avholder kapitalmarkedsdag i London onsdag. Her fra fremleggelse av resultatet per tredje kvartal. Foto: Javier Auris les mer

DNB

Venter inntil 18 milliarder i tap

DNB-sjef Rune Bjerke opprettholder tapsanslaget for de neste to årene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

DNB gjentar at nedskrivninger i perioden mellom 2016 og 2018 vil være inntil 18 milliarder kroner.

Det fremgår av DNBs presentasjonsmateriell til bankens kapitalmarkedsdag onsdag.

De gjentar også at størstedelen av tapene vil være i starten av perioden. De understreker dessuten at nivået på nedskrivningene vil variere fra kvartal til kvartal.

På kapitalmarkedsdagen i 2015 sa banken at det skulle være rundt normaliserte nivåer, og at det tilsvarer rundt 19 basispunkter av eksponeringen ved mislighold.

DNB gjentar også at banken har en utbytteambisjon om en utdelingsgrad på 30-50 prosent for 2016, og over 50 prosent fra 2017.

Banken opprettholder dermed sin langsiktige utbyttepolitikk om å ha en utdelingsgrad på mer enn 50 prosent av overskuddet når de har nådd nivået for kapitalkravet.

DNB har mål om en kostnadsgrad under 40 prosent i perioden 2016 til 2019. Dette er en videreføring av den tidligere ambisjonen for 2016-2018. Brutto reduksjon i kostnadsbasen fra 2019 ligger mellom 1.400 og 1.800 millioner kroner, opplyses det.

I tillegg opplyser banken at utskillingen av den baltiske virksomheten til et JV vil redusere kostnadene med rundt en milliard kroner årlig fra 2018.

DNB har mål om en egenkapitalavkastning på over 12 prosent mot 2019. Til sammenligning har banken tidligere hatt mål om å oppnå en egenkapitalavkastning på over 12 prosent fra perioden 2016 til 2018.

DNB vil nå dette målet med bidrag fra inntekter, kostnader og kapital, ved å ha en sterk posisjon som sikrer utbyttekapasitet og ved å være godt posisjonert for fremtidig reguleringskrav, fremgår det av presentasjonsmaterialet.

Banken har mål om en ren kjernekapitaldekning på rundt 15,7 prosent frem mot 2019, inkludert ledelsesbuffer på rundt 100 basispunker. 

I forbindelse med kvartalsrapporten for tredje kvartal opplyste banken at som følge av Finanstilsynets SREP-gjennomgang er kravet til ren kjernekapital, inklusive ledelsesbuffer på 15,7 prosent i 2017, fra tidligere 15,5 prosent. DNB ble da rådet til å ha en ledelsesbuffer på 100 basispunkter.

DNB-aksjen er ned rundt to prosent til 122,1 kroner på en svakt negativt Oslo Børs sålangt onsdag.

Snapchat-gründer sikrer seg kontroll etter børsnotering

Ea (26) er en av fremtidens lønnsvinnere

God avkastning for Folketrygdfondet i tredje kvartal

Følg markedet med DN Investor

Podkast: Kampen om mobil-lommeboken

DNB ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Bank DNB
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.