Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Sluttfører ikke frihandelsavtale

Valget av Donald Trump innebærer at frihandelsavtalen mellom EU og USA inntil videre vil bli skrinlagt, medgir Tysklands statsminister Angela Merkel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Merkel sa dette under en felles pressekonferanse med Barack Obama i Berlin torsdag, der den amerikanske presidenten takket for åtte år med tett og godt samarbeid.

– Jeg har alltid engasjert meg sterkt for å få sluttført en handelsavtale med USA. Vi har gjort mye framgang i forhandlingene, men de vil ikke bli sluttført nå, sa Merkel.

Merkel ga videre uttrykk for håp om at forhandlingene om den såkalte TTIP-avtalen mellom EU og USA en dag vil bli gjenopptatt, selv om det neppe kommer til å skje så lenge Donald Trump sitter i Det hvite hus.

Obama medga under pressekonferansen at TTIP-forhandlingene har vært «utfordrende» og understreket viktigheten av å holde kanalene åpne og ikke helt skrinlegge håpet om en avtale.(Vilkår)

Tyskland Donald Trump USA Berlin Angela Merkel Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.