Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland.  Foto: Kleiven, Paul
Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland.  Foto: Kleiven, Paul les mer

Teknologi

Vil bruke droner ved Preikestolen

Regionrådet i Ryfylke vurderer å ta i bruk ny teknologi, blant annet droner som kan bidra med nødhjelp, ved turistattraksjoner som Preikestolen i Rogaland.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Droner kan brukes til å overvåke og kontrollere store fjellområder mye raskere og mer effektivt enn folk til fots. Dette kan hjelpe til med å lokalisere savnede og droppe av utstyr, sier prosjektleder Ketil Barkved, som er regionutvikler i Ryfylke IKS til Stavanger Aftenblad.

De ser også på muligheten til å bruke droner til å fly inn alt fra fjellduker, varme klær og mat og drikke til folk som står fast i fjellene.

I områder med dårlig mobildekning kan man ved hjelp av droner fly inn sambandsutstyr slik at redningsmannskaper kan kommunisere med dem som trenger hjelp. Annen teknologi, som elektroniske informasjonstavler, utleie av nødalarmer, og såkalt meshnettverk der det mangler telefondekning, planlegges også å tas i bruk.

Preikestolen opplevde ny besøksrekord i år, og hjelpemannskaper i området har opplevd en økning i antall redningsoppdrag.

Preikestolen Turisme Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.