Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Partileder i Miljøpartiet de grønne, Rasmus Hansson, mener Krf har opptrådt ryddig når de stiller seg sammen med Venstre. Foto: Gunnar Blöndal. Foto: Gunnar Blöndal
Partileder i Miljøpartiet de grønne, Rasmus Hansson, mener Krf har opptrådt ryddig når de stiller seg sammen med Venstre. Foto: Gunnar Blöndal. Foto: Gunnar Blöndal les mer

no_topic

MDG roser KrFs budsjettbrudd

Et prinsippfast og riktig valg av KrF, mener Miljøpartiet De Grønne.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– KrF har latt Venstre ta mye av støyten i arbeidet med å holde regjeringen til sine miljøløfter. Nå viser de heldigvis at de står på sine løfter til velgerne, sier MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

Han betegner det som trist at det har tatt tre år å komme til dette punktet.

– Ikke ment alvor

– Regjeringen har lenge vist at de ikke har ment alvor med klima- og miljøpolitikken. Fjorårets budsjettenighet var ingenting annet enn å skyve på dette uunngåelige bruddet, mener Hansson.

Han synes det er bra at både KrF og Venstre nå setter ned foten.

– De miljøengasjerte partiene kan ikke la lojaliteten til Ap eller Høyre bli større enn hensynet til å ta vare på kloden vår. Fram mot valget bør vi stå sammen om flere saker og presse de store partiene til å lytte til forskerne. Norge har somlet altfor lenge med det grønne skiftet, sier Hansson. (©NTB)