Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Brasilianske myndigheter jobber for å hindre avskoging. Her et luftbilde av et skogsområde i Novo Progresso i staten Para i nordlige Brasil som har blir utsatt for ulovlig avskoging. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/NTB Scanpix
Brasilianske myndigheter jobber for å hindre avskoging. Her et luftbilde av et skogsområde i Novo Progresso i staten Para i nordlige Brasil som har blir utsatt for ulovlig avskoging. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/NTB Scanpix les mer

Regnskog

Ødelegger mer regnskog i Brasil

Avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas økte kraftig første halvår i år.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det viser nye tall fra Brasils romfartsinstitutt INPE, som overvåker regnskogen med satellitter.

7.989 kvadratkilometer ble hogget ulovlig fra august 2015 til juli i år, skriver tidsskriftet Nature. Det var 29 prosent mer enn forrige tolvmånedersperiode.

– Dette er svært dårlige nyheter. Brasils suksess med å redusere avskogingen har stanset. De siste årene har avskogingen økt, sier organisasjonen Regnskogfondets leder Lars Løvold.

Avskogingen ligger nå på det høyeste nivået på åtte år. Fortsatt er likevel omfanget betydelig mindre enn på midten av 2000-tallet, da avskogingen begynte å synke.

Norge har bidratt med store summer til arbeidet med å redusere avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas. Støtten er en del av den norske regnskogsatsingen. Formålet er å hindre utryddelse av arter og utslipp av klimagasser fra avskogingen. (©NTB)

Brasil Amazonas Nature Regnskog
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.