Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Statsminister Erna Solberg forlater pressekonferansen lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
Statsminister Erna Solberg forlater pressekonferansen lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad les mer

Politikk

Vil se på markedsføringen av forbrukslån

De fire samarbeidspartiene vil vurdere å stramme inn på markedsføring av forbrukslån.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Forbrukslån vokser kraftig - om lag dobbelt så mye som vanlige lån. Det har gitt fremvekst av en lang rekke banker som spesialiserer seg på slike lån. 

I forhandlingene om neste års statsbudsjett har de fire samarbeidspartiene, Høyre, Frp, Venstre og Krf, blitt enige om å se nærmere på hvordan forbrukslånsbanker går frem for å få kunder:

"Stortinget ber regjeringen vurdere muligheten for å stramme inn på markedsføringen av kreditt, herunder forbrukslån", heter det i budsjettdokumentene etter lørdagens forhandlinger.

550 kroner per klikk

DN har tidligere skrevet at en av de største og raskest-voksende aktørene i dette markedet, Bank Norwegian, betaler Google 550 kroner for hvert klikk på sin annonse på søkenettstedet. 

- Vi ser en vekst i forbrukslån som gir grunn til uro. Vi ser en aggressiv markedsføring, og det kan være at de som tilbyr slike lån kan undervurdere tapsrisikoen, sa Finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen denne uken.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.