Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen kan glede seg over en sterk meningsmåling for partiet. Foto: Øyvind Elvsborg
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen kan glede seg over en sterk meningsmåling for partiet. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Politikk

Fremskrittspartiet kraftig fram på ny måling

Frp øker sin oppslutning med 3,5 prosent og får 13,4 prosents oppslutning på desembermålingen Opinion har gjort for ANB.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Novembermålingen fra Opinion viste bare 9,9 prosent for partiet, noe som var uvanlig lavt. Partileder Siv Jensen mener Frps standhaftighet gjør at partiet nå vokser på målingene.

– Dette tror jeg skyldes at vi har vært tydelige og holdt fast på vårt budskap. Våre velgere ser at vi har jobbet hardt for at den mye omtalte bilpakka skulle ligge fast og vi berømmes for det nå, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

For de andre partiene er det bare mindre utslag på målingen som fortsatt gir rødgrønt flertall. Samtidig er både SV og Venstre så vidt over sperregrensen med henholdsvis 4,3 og 4,1 prosents oppslutning.

Tallene bekymrer imidlertid ikke Frp-lederen.

– Mange ser nok med en viss uro på den buketten av partier som må samarbeide på rødgrønn side, med en salig blanding av SV, MDG, Sp og Ap. Det blir nok ikke en regjering som tar folks bekymringer på alvor, tenker jeg.

Ap får 35,8 prosent (- 0,2), Høyre 24,7 (- 0,2), Kristelig Folkeparti 5,2 (- 0,2), Senterpartiet 6,4 (-1,4) og Rødt og MDG står likt med 2,4 prosent hver.

Målingen er tatt opp mellom 29. november og 5. desember, under og etter høstens budsjettdebatt der det ble enighet i tolvte time.

Feilmarginen på målingen er mellom 1 og 3 prosentpoeng og størst for de største partiene.

Fremskrittspartiet Siv Jensen Venstre Rødt Kristelig Folkeparti Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.