Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

– Jeg har ingen kommentarer til styrets agenda, men vi kommer til å ha styremøte i løpet av to dager som er opprinnelig planlagt, sier styreleder Gunn Wærsted i Telenor til DN før styremøtet.  Foto: Fredrik Bjerknes
– Jeg har ingen kommentarer til styrets agenda, men vi kommer til å ha styremøte i løpet av to dager som er opprinnelig planlagt, sier styreleder Gunn Wærsted i Telenor til DN før styremøtet.  Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Finans

– Uansett hvilket spørsmål dere stiller har jeg ikke flere kommentarer

 Her ankommer Telenors styreleder møterommet i Telenors hovedkvarter Fornebu. Konflikten som herjer i Telenors øverste ledelse er blant temaene som skal diskuteres. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

 Det er første gang styret samles rundt møtebordet for å diskutere den betente Telenor-striden etter den sprakk i media i forrige uke. Onsdag avslørte DN at Telenors styreleder Gunn Wærsted har forsøkt å kvitte seg med Brekke. 

Dette er saken

  • Sigve Brekke overtok 17. august 2015 som konsernsjef i Telenor. Fire måneder senere ble Gunn Wærsted valgt til styreleder i selskapet.
  • Telenor har under Brekkes ledelse fått negativ oppmerksomhet i en rekke saker. Etter ansettelsen av Brekke ble det en diskusjon om skjev kjønnsfordeling i Telenors ledelse.
  • 19. november i fjor avslørte Kapital at Brekke har pyntet på cv-en sin ved feilaktig å oppgi at han hadde en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark, noe Brekke senere innrømmet.
  • Mye av bråket i Telenor har vært knyttet til datterselskapet Vimpelcoms korrupsjonsutbetalinger i Usbekistan i 2006 til 2011, noe som blant annet førte til en stortingshøring tidligere i år.
  • I november varslet Konkurransetilsynet at det vil ilegge Telenor et gebyr på 906 millioner kroner for misbruk av dominerende stilling i det norske mobilmarkedet.
  • 7. desember kunne DN avsløre at styreleder Wærsted i høst ga uttrykk for at Brekke burde gå av som konsernsjef.
Vis mer

- Ingen kommentarer til styrets agenda 

– Vi skal ha et styremøte som er ordinært tilkalt og vi har en ordinær agenda, men vi kommer selvfølgelig til å diskutere mediesituasjonen. Jeg har ingen kommentarer til styrets agenda, men vi kommer til å ha styremøte i løpet av to dager som er opprinnelig planlagt. Uansett hvilket spørsmål dere stiller har jeg ikke flere kommentarer, sier Wærsted til DN rett før styremøtet.

Beskrevet som et problem

I en fersk evaluering av styret i Telenor blir den dype konflikten mellom styreleder Gunn Wærsted og resten av styret beskrevet som et problem. Styret skal også møtes tirsdag for å diskutere saken, får DN opplyst.

Taus Brekke

Litt tidligere på dagen – rett før klokken ni – ankom også Telenors konsernsjef Sigve Brekke Telenors hovedkvarter. Brekke smilte, men hastet forbi pressen og inn i heisen. 

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
DN Telenor Gunn Wærsted Sigve Brekke Anders Skjævestad Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer