Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
– Jeg har ingen kommentarer til styrets agenda, men vi kommer til å ha styremøte i løpet av to dager som er opprinnelig planlagt, sier styreleder Gunn Wærsted i Telenor til DN før styremøtet.  Foto: Fredrik Bjerknes
– Jeg har ingen kommentarer til styrets agenda, men vi kommer til å ha styremøte i løpet av to dager som er opprinnelig planlagt, sier styreleder Gunn Wærsted i Telenor til DN før styremøtet.  Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Finans

– Uansett hvilket spørsmål dere stiller har jeg ikke flere kommentarer

 Her ankommer Telenors styreleder møterommet i Telenors hovedkvarter Fornebu. Konflikten som herjer i Telenors øverste ledelse er blant temaene som skal diskuteres. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

 Det er første gang styret samles rundt møtebordet for å diskutere den betente Telenor-striden etter den sprakk i media i forrige uke. Onsdag avslørte DN at Telenors styreleder Gunn Wærsted har forsøkt å kvitte seg med Brekke. 

Dette er saken

  • Sigve Brekke overtok 17. august 2015 som konsernsjef i Telenor. Fire måneder senere ble Gunn Wærsted valgt til styreleder i selskapet.
  • Telenor har under Brekkes ledelse fått negativ oppmerksomhet i en rekke saker. Etter ansettelsen av Brekke ble det en diskusjon om skjev kjønnsfordeling i Telenors ledelse.
  • 19. november i fjor avslørte Kapital at Brekke har pyntet på cv-en sin ved feilaktig å oppgi at han hadde en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark, noe Brekke senere innrømmet.
  • Mye av bråket i Telenor har vært knyttet til datterselskapet Vimpelcoms korrupsjonsutbetalinger i Usbekistan i 2006 til 2011, noe som blant annet førte til en stortingshøring tidligere i år.
  • I november varslet Konkurransetilsynet at det vil ilegge Telenor et gebyr på 906 millioner kroner for misbruk av dominerende stilling i det norske mobilmarkedet.
  • 7. desember kunne DN avsløre at styreleder Wærsted i høst ga uttrykk for at Brekke burde gå av som konsernsjef.
Vis mer

- Ingen kommentarer til styrets agenda 

– Vi skal ha et styremøte som er ordinært tilkalt og vi har en ordinær agenda, men vi kommer selvfølgelig til å diskutere mediesituasjonen. Jeg har ingen kommentarer til styrets agenda, men vi kommer til å ha styremøte i løpet av to dager som er opprinnelig planlagt. Uansett hvilket spørsmål dere stiller har jeg ikke flere kommentarer, sier Wærsted til DN rett før styremøtet.

Beskrevet som et problem

I en fersk evaluering av styret i Telenor blir den dype konflikten mellom styreleder Gunn Wærsted og resten av styret beskrevet som et problem. Styret skal også møtes tirsdag for å diskutere saken, får DN opplyst.

Taus Brekke

Litt tidligere på dagen – rett før klokken ni – ankom også Telenors konsernsjef Sigve Brekke Telenors hovedkvarter. Brekke smilte, men hastet forbi pressen og inn i heisen. 

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

DN Telenor Gunn Wærsted Sigve Brekke Anders Skjævestad Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.