Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Utenriksminister Børge Brende, her på sitt kontor. Foto: Øyvind Elvsborg
Utenriksminister Børge Brende, her på sitt kontor. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Politikk

UD: Full normalisering av forholdet til Kina

Gjenopptar forhandlingene om en frihandelsavtale umiddelbart, ifølge Utenriksdepartementet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norge har siden 2010 ikke hatt politisk kontakt med Kina. Utenriksdepartementet melder nå at kontakten er gjenopprettet.

- Jeg er glad for at vi i dag i Beijing kan markere en full normalisering av våre politiske og diplomatiske relasjoner med Kina. Dette gir store muligheter for samarbeid. Vi er blant annet blitt enige om å umiddelbart gjenoppta forhandlingene om en frihandelsavtale, sier utenriksminister Børge Brende i en melding mandag.

 - Situasjonen siden 2010 har vært krevende. Normaliseringen av vårt forhold er et resultat av et langsiktig og møysommelig diplomatisk arbeid på mange nivåer for å gjenopprette tilliten mellom våre to land, sier Brende. 

 Det legges fra regjeringens side opp til ytterligere politiske besøk til Kina allerede våren 2017, inkludert bredt sammensatte næringslivsdelegasjoner.

 - Vår fellesuttalelse med Kina i dag er en håndfast bekreftelse på at vi fullt ut normaliserer vårt forhold samt at vi er blitt enige om viktige skritt fremover i vårt bilaterale forhold. Vi har gjennom våre samtaler lagt grunnlaget for et bredt samarbeid til beste for begge land, sier utenriksministeren.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer