Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utenriksminister Børge Brende, her på sitt kontor. Foto: Øyvind Elvsborg
Utenriksminister Børge Brende, her på sitt kontor. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Politikk

UD: Full normalisering av forholdet til Kina

Gjenopptar forhandlingene om en frihandelsavtale umiddelbart, ifølge Utenriksdepartementet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norge har siden 2010 ikke hatt politisk kontakt med Kina. Utenriksdepartementet melder nå at kontakten er gjenopprettet.

- Jeg er glad for at vi i dag i Beijing kan markere en full normalisering av våre politiske og diplomatiske relasjoner med Kina. Dette gir store muligheter for samarbeid. Vi er blant annet blitt enige om å umiddelbart gjenoppta forhandlingene om en frihandelsavtale, sier utenriksminister Børge Brende i en melding mandag.

 - Situasjonen siden 2010 har vært krevende. Normaliseringen av vårt forhold er et resultat av et langsiktig og møysommelig diplomatisk arbeid på mange nivåer for å gjenopprette tilliten mellom våre to land, sier Brende. 

 Det legges fra regjeringens side opp til ytterligere politiske besøk til Kina allerede våren 2017, inkludert bredt sammensatte næringslivsdelegasjoner.

 - Vår fellesuttalelse med Kina i dag er en håndfast bekreftelse på at vi fullt ut normaliserer vårt forhold samt at vi er blitt enige om viktige skritt fremover i vårt bilaterale forhold. Vi har gjennom våre samtaler lagt grunnlaget for et bredt samarbeid til beste for begge land, sier utenriksministeren.

Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.