Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

XXL-sjefen nekter for at han mister nattesøvnen:

Konsernsjef Fredrik Steenbuch følger værmeldingene tett ved inngangen til det nye året. Målet er å unngå restlager på vinterutstyr. Foto: Aleksander Nordahl
Konsernsjef Fredrik Steenbuch følger værmeldingene tett ved inngangen til det nye året. Målet er å unngå restlager på vinterutstyr. Foto: Aleksander Nordahl les mer

Handel

– Vi ser på værmeldingen morgen, middag og kveld

XXL-aksjen har falt i takt med snødybden. Nå følger kjeden med på værmeldingen for å avgjøre om vinterutstyret må ut på salg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Hvis det er gress, går ikke folk på ski. Og er det varmt, kjøper folk heller ikke dunjakke. Kommer vinteren sent, så begynner folk å se mot våren. Da har bransjen et problem, sier XXL-sjef Fredrik Steenbuch.

Januar kan være skillet mellom et bra og dårlig år for sportsbransjen. I langtidsvarselet ser vinteren fortsatt ut til å la vente på seg, men XXL-sjefen er ikke nevneverdig bekymret.

– Jeg er for gammel til å bli stresset, jeg har passert 50, sier Fredrik Steenbuch.

Siden det første snøfallet i november har XXL-aksjen falt i takt med snødybden. Siden toppnivået i oktober har aksjen falt 13 prosent. 

Ikke bare vær-aksje

Magnus Berg som er analytiker i Arctic Securities tror ikke været er utslagsgivende for utviklingen til XXL-aksjen.

– Det er to andre faktorer som er like viktig som disse sesongvariasjonene. Det ene er forventningene om høyere renter som påvirker alle konsumaksjene og det andre er at resultatene for tredje kvartal var litt svakere enn forventet. De siste ukene har aksjen gått litt oppover. I fjor også fikk vi en sen vinter, så det er foreløpig for tidlig å konkludere om at denne sesongen blir spesiell svak, sier Berg.

(saken fortsetter under grafen)

XXL-aksjen siste tre måneder. Foto: DN Investor

XXL-sjefen ser ikke bort fra at enkelte investorer gløtter på værmeldingen.

– Det finnes to typer investorer; de korte og de langsiktige. For de lange betyr ikke været noe, mens de korte hopper av og på etter været. Det må de få lov til, men den typen investorer interesserer meg overhodet ikke.

Salget følger værmeldingen

For ikke å bli brennende inne med stort varelager av vinterutstyr, følger kjedene godt med på værmeldingen.

– Vi ser på værmeldingen morgen, middag og kveld. Vi må uansett tilpasse oss etter varebeholdningen og har ikke tenkt å bli sittende igjen med mye. Vi har allerede kjørt et tøft romjulssalg, og det blir et tøft januarsalg. Prisene er brutale, sier Steenbuch.

Selv felleskiene som er årets store hit gikk ut på kampanjer hos kjedene i god tid før jul. 

– Felleskiene har vært en game changer. Selv om de har snudd opp-ned på markedet må det likevel være en pristilpasning.


Anbefalt fra DNtv:

XXL ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
XXL Arctic Securities Fredrik Steenbuch Berg Sportsutstyr Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer