Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Politikk

Flertall imot fylkessammenslåing

57 prosent av befolkningen ønsker ikke nye regioner og sier nei til sammenslåing med nabofylker, viser en ny meningsmåling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kun 35 prosent er for sammenslåing, viser målingen som Sentio har utført for Klassekampen.

Stortinget har bestemt at landets 19 fylker skal slås sammen til om lag ti nye regioner. Så langt har kun seks fylkesting sagt ja til å slås sammen. Disse er Nord- og Sør-Trøndelag, Aust- og Vest-Agder, og Hordaland med Sogn og Fjordane. En frivillig reform ville dermed ført til en reduksjon fra 19 til 16 fylker.

– Denne reformen er fullstendig uansvarlig. Den er verken utredet eller gjennomtenkt, men hastet igjennom uten at folk helt har fått det med seg, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

Helge Andre Njåstad (Frp), leder av Stortingets kommunalkomité, sier han ikke er overrasket over motstanden blant folket.

– Jeg tror ikke folk er så engasjert i fylkeskommunen. Dermed lander mange på at det er greit å ha det som man har det, sier han. Njåstad sier han ikke er negativ til å tvinge gjennom reformen, om støttepartiene KrF og Venstre er innstilt på å lande den i løpet av våren. 

Fylkeskommunen Trygve Slagsvold Vedum Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.