Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
NHO-direktør for arbeidslivspolitikk Svein Oppegaard bekrefter at selskapet betalte for å rydde opp. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
NHO-direktør for arbeidslivspolitikk Svein Oppegaard bekrefter at selskapet betalte for å rydde opp. Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

Arbeidsliv

Forsikringssmell for NHO

NHO-bedrifter som nappet på tilbud fra NHO Forsikring ble sendt videre til et forsikringsselskap i Liechtenstein som gikk konkurs. NHO har punget ut for å skaffe dem ny forsikring.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Arbeidsgiverorganisasjonen NHO har lenge reklamert for trygge og rimelige forsikringer til medlemsbedriftene gjennom NHO Forsikring. 

Avtaler for nær 2000 bedrifter ble tegnet gjennom et innkjøpssamarbeid med forsikringsmegleren Norwegian Broker. Det var særlig yrkesskade – og vanlig bygningsforsikring – som på denne måten havnet hos forsikringsselskapet Gable Insurance AG med forretningsadresse i Liechtenstein.

Gikk konkurs

Tryggheten for NHO-bedriftene ble midlertidig, slik Finansavisen tidligere har omtalt. I løpet av høsten ble det klart at Gable ikke oppfylte gjeldende kapitalkrav i Liechtenstein.

 I generalforsamling 11. november nektet eierne å gå inn med mer kapital. Betalinger ble innstilt, og 17. november meldte finanstilsynet i Liechtenstein at Gable Insurance var under konkursbehandling.

Slik så NHOs reklame for forsikringen ut. Skjermdump: NHO.no

Betalte

NHO har siden sensommeren arbeidet med både egen juridisk ekspertise og eksterne for å rydde opp. Det bekrefter NHO-direktør Svein Oppegaard. 

NHO har også betalt for å få nytt forsikringsselskap til å overta avtalene tegnet i nå fallerte Gable.

– Vi har kun bidratt med et moderat beløp. Det viktigste er at ingen medlemsbedrifter er blitt skadelidende etter at vi nå har fått på plass nye avtaler med Codan og Tryg, sier Oppegaard.

Han nekter å gå nærmere inn på hva redningsaksjonen konkret har kostet NHO – men bekrefter at utgiftene er delt mellom NHO og Norwegian Broker.

– Som sagt har vi gitt et moderat økonomisk bidrag. Detaljene berører konkurranseforhold som vi ikke ønsker å gå inn på, sier han. 

Ifølge Oppegaard foreligger det ingen stevninger eller rettstvister i sakene.

Det er Tryg som nå har overtatt yrkesskadeforsikringene for NHO-medlemmene, mens Codan overtar bygningsforsikringene.

Ikke flaue

Svein Oppegaard synes ikke næringsorganisasjonen har grunn til å kjenne seg brydd over å bidra å til sende medlemmene til et utenlandsk forsikringsselskap som viste seg å stå på leirføtter.

– Vi hadde ingen muligheter til å forutse dette. Men selvfølgelig er det beklagelig at selskapet gikk konkurs, sier Oppegaard. 

Han bekrefter at NHO fortsatt samarbeider med Norwegian Broker.

DN har over flere dager bedt om mer detaljerte opplysninger fra Norwegian Broker og selskapets kommentar til saken. Hverken administrerende direktør Jørn Gisvold eller andre har besvart spørsmål om hvor mange kunder det har formidlet til Gable Insurance, meglerselskapets eventuelle økonomiske bidrag ved opprydding og annet. 

Norwegian Brokers Inger Johanne Nesland sier at selskapet ikke har noen kommentarer ut over dem som er gitt av NHO.

Meglerselskapet har svensk majoritetseier og hadde i fjor en omsetning på 92 millioner kroner og et resultat før skatt på 10,5 millioner.

NHO Forsikring Svein Oppegaard Norwegian Broker Finans Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.