Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos. Foto: Adrian Nielsen
Konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos. Foto: Adrian Nielsen les mer

Arbeidsliv

Spansk fagforening truer Norwegian med streik

Spanske kabinansatte vil ha avtale med det norske morselskapet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fagforeningen Unión Sindical Obrera (USO), som organiserer Norwegians spanske kabinansatte, truer med å gå ut i streik eller gjennomføre andre aksjoner i løpet av de neste ukene eller månedene.

Det skriver bransjenettstedet Check-in.dk tirsdag.

Ønsker avtale med det norske selskapet

Bakgrunnen er den langvarige striden om en ny avtale og hvilken motpart som skal representere Norwegian. De spanske kabinansatte ønsker å inngå avtale med det norske selskapet Norwegian Air Shuttle asa, mens Norwegian selv ønsker å bruke det spanske bemanningsselskapet Norwegian Air Resources Spain S.L. (NAR ES) til formålet.

– Vi vil ikke akseptere å forhandle med NAR ES som et bemanningsselskap, ettersom dette ikke er forenlig med arbeidslovgivningen, sier USOs Ernesto Iglesis til nettstedet.

USO Norwegian skal møte med Norwegian til nye forhandlinger 6. og 7. februar, og håper på at det da kommer alternative forslag på bordet.

Norwegian har syv baser i Spania.

«Konstruktiv dialog»

På spørsmål om hvilke konsekvenser en eventuell arbeidskonflikt kan få for Norwegian og norske reisende, svarer kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nilsen følgende overfor Dagens Næringsliv:

– Vi har en god og konstruktiv dialog med de spanske fagforeningene, som hverken overfor oss eller myndighetene har varslet at streik skal være på trappene. Våre spanske kolleger er fast ansatt i et spansk Norwegian-selskap og ikke i det norske morselskapet. Kollektivavtalen er derfor mellom de to spanske partene. 

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Norwegian Spania Fly Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.