Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Spotify-sjefen Daniel Ek ser gjerne at Barack Obama søker jobb i selskapet. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/NTB scanpix
Spotify-sjefen Daniel Ek ser gjerne at Barack Obama søker jobb i selskapet. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

Svenske tilbyr Obama jobb med spesiallaget stillingsannonse

Tok spøkefullt «hint» fra presidenten på sparket.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

20. januar overtar Donald Trump som USAs president, og Barack Obama står i prinsippet uten jobb.

Nå er det neppe noen som har trodd at Obama vil mangle arbeidsoppgaver når han flytter ut av Det hvite hus, men det har likevel ikke vært klart hva han skal gjøre videre.

Forrige uke skrev imidlertid den svenske avisen Expressen at Obama under en mottagelse i Det hvite hus for enkelte ambassadører at han ventet på et jobbtilbud fra Spotify.

- Jeg venter fortsatt på min jobb hos Spotify, for jeg vet hvor mye dere elsker spillelisten min, skal Obama ha sagt ifølge teknologi-gründer Natalia Brzezinski, som er gift med USAs tidligere ambassadør i Sverige.

Det ønsket har nå Spotifys svenske toppsjef Daniel Ek tatt på ordet med en melding på Twitter, og lenke til en stillingsannonse av den sjeldne sorten.

At stillingsannonsen bare er beregnet for én helt spesiell person hersker det liten tvil om.

Tittelen på den utlyste stillingen er «spillelistepresident», og blant arbeidsoppgavene er å identifisere og lage nye spillelister for ulike situasjoner eller spille basketball med vennene sine som en egnet oppvarming før man skal tale til nasjonen.

Kvalifikasjonene som kreves for stillingen er heller ikke for hvem som helst. To av kravene er blant annet at man har minst åtte års erfaring  av å lede en høyt ansett nasjon og at man er tildelt Nobels fredspris.

Så gjenstår det å se om Obama «napper» på det eksklusive jobbtilbudet.

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.