Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Opplysningene om at Russland sitter på kompromitterende opplysninger om Donald Trump vakte oppsikt verden rundt onsdag. Foto: Dmitri Lovetsky/AP photo/NTB scanpix
Opplysningene om at Russland sitter på kompromitterende opplysninger om Donald Trump vakte oppsikt verden rundt onsdag. Foto: Dmitri Lovetsky/AP photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Britisk agent bak Trump-rapport gjemmer seg

En tidligere ansatt i den britiske utenlandsetterretningen MI6 skal ha gått under jorda etter at han ble oppgitt som kilden bak rapporten om Trumps angivelige bånd til Russland.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mannen skal ha pakket kofferten i en fei og forlatt hjemmet sitt i Surrey i England da han innså at det var et spørsmål om tid før han ble knyttet til rapporten, ifølge The Telegraph.

Den 52 år gamle mannen har tidligere vært spion i Moskva på 1990-tallet. Han har mottatt tips og opplysninger fra sine kilder i Russland og etterretningstjenesten.

 Han skal være kilden til den 35 sider lange rapporten med påstandene om forbindelser mellom Russland og påtroppende president Donald Trumps valgkamp. 

Ble livredd

I rapporten hevdes det også at russisk etterretningstjeneste sitter på materiale som kan brukes mot Trump.

Da nasjonaliteten hans og flere andre opplysninger om ham ble kjent, skal den tidligere etterretningsagenten ha blitt livredd og fryktet for sin egen og familiens sikkerhet.

Da Trump onsdag holdt sin første pressekonferanse etter at han ble valgt til president, var rapporten et tema. Trump avfeier påstandene og sier rapporten om det angivelige russiske videomaterialet aldri skulle vært laget.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Trump Moskva Russland Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer