Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Aps partisekretær Kjersti Stenseng håper partiet får flere medlemmer overt tid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Aps partisekretær Kjersti Stenseng håper partiet får flere medlemmer overt tid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix les mer

Politikk

Ap mistet nesten 3.000 medlemmer i fjor

 I løpet av 2016 mistet Arbeiderpartiet 2.746 av sine medlemmer. Også Høyre mistet medlemmer i fjor.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Til tross for medlemsfallet er Arbeiderpartiet fortsatt det største partiet i Norge med 54.856 medlemmer, ifølge Klassekampen.

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med nedgangen i fjor, men vi skal jobbe for at vi over tid fortsetter den positive medlemsveksten, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Medlemsfallet i Ap er tidligere omtalt av ABC Nyheter, som skriver at også Høyre mistet medlemmer i løpet av fjoråret. Partiet har nå 28.585 betalende medlemmer, en nedgang på 2.802 sammenlignet med valgåret 2015.

Også Venstre, MDG, SV, KrF og Frp mistet medlemmer i fjor, mens SV har notert en medlemsvekst på 500. Også partiet Rødt hadde medlemsvekst i fjor, ifølge Klassekampen. 

Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.