Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Trump mener Angela Merkel lot alt for mange flyktninger slippe inn i Tyskland. Foto: Evan Vucci/AP Photo/NTB scanpix
Donald Trump mener Angela Merkel lot alt for mange flyktninger slippe inn i Tyskland. Foto: Evan Vucci/AP Photo/NTB scanpix les mer

Utdannelse

Trump: Merkel gjorde katastrofal feil med migranter

USAs påtroppende president Donald Trump sier Tysklands statsminister Angela Merkel gjorde en «katastrofal feil» da hun lot mange flyktninger slippe inn i landet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg mener hun gjorde en veldig katastrofal feil, og det var å ta inn alle de illegale, du vet, ta imot alle de menneskene uansett hvor de kom fra, sier han i intervju med den britiske avisen The Times og tyske Bild. Trump legger til at han har «stor respekt» for Merkel.

Om lag 890.000 flyktninger, mange av dem fra borgerkrigsherjede Syria, kom til Tyskland i 2015.

Trump sier flere land kan følge Storbritannia ut av EU på grunn av EU og Tysklands flyktningpolitikk. Han hevder Europa vil bli ødelagt «hvis flyktninger fortsetter å strømme til». Det store antallet flyktninger var årsaken til at britene stemte for å forlate EU, ifølge den påtroppende presidenten.

– Om de ikke hadde blitt tvunget til å ta imot alle disse flyktningene, tror jeg ikke vi hadde hatt brexit, sier han i fellesintervjuet med de to avisene. 

 Times: Trump vil ha atomvåpenavtale med Russland

Donald Trump tar til orde for en grundig avtale med Russland om atomnedrustning og vil lette på sanksjonene mot landet.

Dette kommer fram i et intervju med den britiske avisa The Times.

– La oss se om vi kan få noen gode avtaler med Russland. Jeg mener antall atomvåpen burde være mye lavere, reduseres betraktelig, det er en del av det, sier Trump.

– Russland sliter veldig akkurat nå, på grunn av sanksjonene, men jeg tror noe som vil komme mange mennesker til gode kan skje.

Uttalelsene går på tvers av tidligere uttalelser, der Trump for eksempel har tvitret at «USA må styrke og utvide atomkapasiteten til den dagen kommer når verden tar til vettet».

Søndag skrev The Times at Trump-leiren er i gang med å planlegge et møte med Russlands president Vladimir Putin på Island og at de forbereder nettopp en avtale om atomnedrustning.

– Ikke sant – denne meldingen er 100 prosent falsk, svarte Trumps talsmann Sean B. Spicer på Twitter.

Donald Trump Tyskland Europa Angela Merkel EU Utdannelse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.