Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
– Vi ser at interessen fra «utenbys» investorer for å investere i Bergen er økende, sier Lars Kyte. Foto: Helge Hansen
– Vi ser at interessen fra «utenbys» investorer for å investere i Bergen er økende, sier Lars Kyte. Foto: Helge Hansen les mer

Næringseiendom

Rekordsalg i Bergen

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Stigende Oslo-priser gjør at også de andre storbyene i landet merker økende appetitt på næringseiendom.

I fjor var det rekordstor omsetning av næringseiendom i bergensregionen ifølge partner Lars M. Kyte i Kyte Eiendom:

– Vi ser at interessen fra «utenbys» investorer for å investere i Bergen er økende, sier Kyte. Kjøperne er blant annet livselskaper, pensjons- og eiendomsfond, samt større profesjonelle eiendomsinvestorer. Det ble handlet næringseiendom for rundt ni milliarder kroner i Bergen i fjor, et par milliarder mer enn i 2015, der Olav Thons kjøp av Åsane Storsenter for to milliarder kroner toppet listen.

Også i Trondheim og Tromsø meldes det om god aktivitet.

– Det er etterspørselsoverskudd etter prime eiendom og nybygg, delvis drevet av «tørke» og høy prising i Oslo-markedet. Mange Oslo-aktører har vært aktive i trondheimsmarkedet på slutten av 2016, sier partner Rune Husby i Norion Næringsmegling i Trondheim. 

Omsetningen er likevel noe lavere i 2016 enn rekordåret 2015, med rundt 4,75 milliarder kroner totalt i fjor mot 7,5 milliarder året før, ifølge Husby

I Tromsø når prisene på næringseiendom stadig nye høyder ifølge daglig leder Oddbjørn Berg i NAI FirstPartners.

– For tiden er det flere interessante tomter og næringsbygg til salgs. På kontorsiden bygges det nytt, noe som kan uroe prisene i markedet over tid, sier Berg.

I Kristiansand opplever daglig leder Stian L. Ordahl i Næringsmegleren Sædberg & Hodne transaksjonsmarkedet som relativt stabilt det siste året.

– Det er en del aktivitet på små og mellomstore transaksjoner, men liten aktivitet når det kommer til de store transaksjonene, sier Ordahl. 

Onsdag ble det imidlertid kjent at Entra selger sin eiendomsportefølje i Kristiansand bestående av syv eiendommer for 863 millioner kroner til svenske Samhällsbyggnadsbolaget.

I Stavanger er det ifølge administrerende direktør Jon Gunnar Benestad i Norwegian Properties størst etterspørsel etter handelslokaler med eller uten lange avtaler der yielden ligger rundt 6-6,5 prosent, mens de beste kontorobjektene oppnår yield på 5,5 prosent.

Næringseiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.