Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lotel-gründer Oscar Hellenes hilser velkommen forslagene om rapportering av inntekter fra delingsøkonomien. Foto: Per Ståle Bugjerde
Lotel-gründer Oscar Hellenes hilser velkommen forslagene om rapportering av inntekter fra delingsøkonomien. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Reiseliv

Positiv til Airbnb-rapportering

Skatteetaten anbefaler at selskaper som formidler tjenester i delingsøkonomien skal pålegges å rapportere inntekter direkte til skattemyndighetene. Det synes Lotel-gründer Oscar Hellenes er bra.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En rapport fra Skatteetaten anbefaler at selskaper som formidler overnattings- og oppdragstjenester via plattformer som Airbnb og Uber, skal pålegges å innrapportere alle inntektsopplysningene direkte til skatteetaten.

– Vår erfaring er at det blir riktigere skatt når informasjonen kommer direkte fra kilden, som bankinformasjon fra banken og informasjon om inntekt fra arbeidsgiver. Vi tror direkte rapportering er fremtiden for delingsøkonomiselskaper, sier skattedirektør Hans Christian Holte til NTB.

Positiv til forslaget

– Vi hilser forslaget velkommen, sier gründeren Oscar Hellenes (24) i Lotel. 

Selskapet tar hånd om alt det praktiske rundt utleie gjennom plattformen Airbnb og har nå vel 900 objekter totalt i Oslo, Bergen, Trondheim, København og Amsterdam.

– Dette vil gjøre alt enklere for huseierne fordi rapporteringen dermed blir enklere. Og så tror jeg også dette vil bidra til å redusere omfanget av svarte rengjøringstjenester, sier han.

– Er du redd for at huseiere vil finne andre kanaler dersom det blir rapporteringsplikt og skatt?

– Nei, det er jeg ikke. Jeg er sikker på at våre tjenester, teknologi og forsikringsordninger representerer en så stor verdi for utleierne at de fleste vil fortsette å leie ut selv om de må betale noe skatt, sier han.

Hellenes er største aksjonær i Lotel med omtrent 45 prosent av aksjene. Andre større aksjonærer er hotellkjedeeier Petter A. Stordalen og de tidligere McKinsey-partnerne Karl-Axel Bauer og Trond Riiber Knudsen. 

Reiseliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.