Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Jim Rogers deltok på Skagen fondenes Nyttårskonferanse i 2014. Foto: Gunnar Blöndal
Jim Rogers deltok på Skagen fondenes Nyttårskonferanse i 2014. Foto: Gunnar Blöndal les mer

Utenriks

Investorlegende advarer mot Donald Trumps handelspolitikk: – Hvis det skjer, selg alt

Jim Rogers mener folk er svært fokusert på alt det positive knyttet til Donald Trump, men ser selv et stort problem dersom Trump får gjennomslag for politikken sin.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

«America First», sa Donald J. Trump under sin innsettelsestale sist fredag. Dermed fulgte han opp løftene fra valgkampen om hvordan han skal gjøre USA storslått igjen.

Selv om Trump i talen ikke gikk i særlige detaljer om hvordan han vil gjennomføre en mer proteksjonistisk politikk, reagerte valutamarkedene negativt. Dollaren fortsatte mandag sitt kursfall fra fredag.

– Folk fokuserer på de positive tingene

Finansmarkedene har likevel i det store og det hele reagert svært positivt på valget av Trump som president. Siden valgdagen 8. november har den brede aksjeindeksen S&P 500 steget med drøyt seks prosent - og satt flere toppnoteringer.

– Det er mye optimisme. Folk fokuserer på de positive tingene når det kommer til Trump, sier investorveteranen Jim Rogers til MarketWatch.

– Handelskriger er katastrofale

Rogers er imidlertid svært bekymret for konsekvensene dersom Trump gjør alvor av planene om å føre en svært proteksjonistisk handelspolitikk.

Mandag melder CNBC at Trump allerede mandag kan komme til å signere en presidentordre om at han vil reforhandle handelsavtalen Nafta, som gjelder mellom USA, Canada og Mexico. Samtidig kommer Trump ifølge CNN til å trekke USA ut av forhandlingene om frihandelsavtalen Trans-Pacific Partnership (TPP).

– Han ønsker virkelig en handelskrig. Dersom det skjer, selg alt, sier Rogers til nettstedet.

Den kjente investoren sier handelskriger alltid har vært katastrofale.

– Det fører til konkurser, og har ført til virkelige kriger, sier Rogers.

USA Jim Rogers Donald Trump handelsavtaler Finans Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.