Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
President Donald Trump vil ha én for to. Foto: Alex Brandon/AP/NTB scanpix
President Donald Trump vil ha én for to. Foto: Alex Brandon/AP/NTB scanpix les mer

Utenriks

Trump krever at to regler kuttes for hver som innføres

For hver nye regel myndighetene innfører, må to tidligere regler avskaffes. Det er innholdet i en ny presidentordre som har som mål å lette forholdene for amerikanske bedrifter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

President Donald Trump skrev under på ordren mandag. Han lovet under valgkampen å legge frem et slikt direktiv.

– Vi kvitter oss med regler og forskrifter i stor skala, kanskje så mye som 75 prosent, sier Trump. Han mener dette vil redusere de statlige reguleringenes «ødeleggende økonomiske virkninger».

Presidentordren gjør imidlertid ingenting med de reglene som er på plass fra før, men er bare fokusert på innføringen av nye statlige reguleringer. Ordren omfatter også en formulering om kostnader, og setter en grense for hvor store utgifter ferske regler kan innebære årlig.

Lederen for Union of Concerned Scientists, Ken Kimmel, kaller ordren absurd og sier den sannsynligvis er i strid med loven.

– Hvis for eksempel miljøetaten EPA vil innføre en ny regel for å beskytte barn fra kvikksølvforgiftning, vil den da måtte kvitte seg med to andre, vitenskapelig baserte regler? Som for eksempel regler for å begrense bly i drikkevann eller forurensing fra skolebusser?

Teksten i ordren nevner ikke spesifikt at det er regelverket knyttet til bedrifter den handler om. Bare regler knyttet til forsvar, nasjonal sikkerhet og personalsaker er unntatt.

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.