Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Peter Navarro er USAs topprådgiver for handel, og han går nå hardt ut mot Tyskland.  Foto: COURTESY OF UC IRVINE
Peter Navarro er USAs topprådgiver for handel, og han går nå hardt ut mot Tyskland.  Foto: COURTESY OF UC IRVINE les mer

Finans

- Tyskland bruker euroen til å utnytte USA

Peter Navarro, USAs rådgiver for handel, anklager Tyskland for å stå til hinder for handelsavtale mellom EU og USA. Navarro erklærer TTIP-forhandlingene døde. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tyskland bruker en «grovt undervurdert» euro til å utnytte USA og sine partnere i EU, sier Peter Navarro, som er USAs topprådgiver for handel, i et intervju med Financial Times. 

Det melder TDN Finans. 

Navarro sier til avisen at euro er som en «implisitt tysk mark» som gir Tyskland fordel overfor sine hovedpartnere. Hans syn antyder at den nye administrasjonen i USA fokuserer på valuta som del av sin «hardtslående» tilnærming rundt handelsforbindelser, skriver avisen.

 TTIP-forhandlingene døde

Navarro sier også at Tyskland er en av hovedhindringene for en handelsavtale mellom USA og EU, og erklærer at samtalene med EU om Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) for døde.

Mandag for en uke siden trakk president Donald Trump USA ut av forhandlingene om frihandelsavtalen TPP mellom USA og Stillehavsregionen.

Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.