Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

IMF mener Hellas ikke vil klare å betjene landets høye gjeld. Foto: Yorgos Karahalis/AP photo/NTB Scanpix
IMF mener Hellas ikke vil klare å betjene landets høye gjeld. Foto: Yorgos Karahalis/AP photo/NTB Scanpix les mer

Utenriks

IMF: Hellas’ gjeld er uholdbar

Hellas’ økonomi viser positive tegn til endring, men det er ikke nok på lang sikt. Kreditorene må ettergi gjeld, mener Det internasjonale pengefondet (IMF).

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De siste årene har milliarder av euro gått Hellas' vei, fulgt av krav om sviende budsjettkutt og prioriteringer. Mandag møttes styret i IMF for å diskutere situasjonen og fremtiden for gresk økonomi.

– Til tross for Hellas' enorme oppofrelser og sjenerøs støtte fra europeiske partnere kan ettergivelse av gjeld trolig bli nødvendig for å oppnå et holdbart gjeldsnivå, skriver IMF i en uttalelse.

Foreslår økte skatter

Hellas har nå 23 prosent arbeidsledighet og gjelden utgjør ifølge IMF 180 prosent av det mest optimistiske anslaget for brutto nasjonalprodukt. Det betegnes som «ikke bærekraftig». 

I tillegg til sletting av gjeld vil IMF ha tett oppfølging fra greske myndigheter, og foreslår at landet reduserer pensjonsutbetalinger og øker skatter.

IMF spår at Hellas 'økonomi på lang sikt vil ha en årlig vekst på i underkant av 1 prosent. Det er ikke mye, men langt bedre enn utviklingen de siste årene da pilene pekte motsatt vei.

Hør podkast om DNs fondsgransking:

DNs journalister Espen Linderud og Marte Ramuz Eriksen har gransket hvordan norske aksjefond har gjort det siden 2000. Sammen med DNs Bård Bjerkholt og Terje Erikstad gir de også tips til fondssparing, og hvilke feller du bør unngå.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Hellas International Monetary Fund Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer