Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Marine Le Pen vil kreve at alle andre enn EU-borgere og russere vil måtte velge dersom de har dobbelt statsborgerskap.  Foto: ALAIN JOCARD/Afp/NTB scanpix
Marine Le Pen vil kreve at alle andre enn EU-borgere og russere vil måtte velge dersom de har dobbelt statsborgerskap.  Foto: ALAIN JOCARD/Afp/NTB scanpix les mer

no_topic

Le Pen vil nekte franske jøder israelsk statsborgerskap

Franske jøder må si fra seg sitt israelske statsborgerskap, krever lederen for det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal front, Marine Le Pen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dersom Nasjonal front kommer til makten, blir det slutt på dobbelt statsborgerskap for alle andre enn EU-borgere og russere, slår partiets leder og presidentkandidat fast.

Det innebærer at franske jøder som også har israelsk statsborgerskap, må velge bort det ene, sier Le Pen til TV-kanalen France 2.

– Israel er ikke EU-medlem og anser seg heller ikke som det. Derfor vil ikke fransk-israelske statsborgerskap være tillatt, sier hun.

Den jødiske minoriteten i Frankrike teller om lag 500.000, men mange av dem har også israelsk statsborgerskap og rundt 200.000 av dem lever i dag i Israel.

Må "respektere franske lover og verdier"

Frankrike har også store minoriteter fra nordafrikanske land, men heller ikke disse får ha dobbelt statsborgerskap, dersom Le Pen og Nasjonal front får det som de vil. Det vil heller ikke amerikanere bosatt i Frankrike få, sier hun. 

Le Pen understreker at forbudet mot dobbelt statsborgerskap ikke automatisk innebærer at de som frasier seg sitt franske statsborgerskap automatisk må forlate landet. 

Alle kan bli boende i Frankrike "så lenge man respekterer franske lover og verdier", sier hun.