Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen Foto: Gunnar Lier
Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen Foto: Gunnar Lier les mer

Energi

Rekordproduksjon fra Statkraft

Aldri før har Statkraft produsert mer kraft enn i 2016.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Statkrafts kraftproduksjon nådde i fjor rekordhøye 66 TWh, en økning på over 17 prosent fra 2015. 

  – Det er ny rekord for Statkraft, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen på et pressemøte torsdag morgen. 

Statkraft la torsdag frem årsresultatet for 2016, som endte med et underskudd på 179 millioner kroner etter skatt. 

Driftsresultatet før avskrivninger ble nesten 13,9 milliarder kroner, en økning på om lag 30 prosent fra foregående periode. 

– Nettoresultatet er beskjedent i forhold til driftsresultatet, men det skyldes finansposter som svinger opp og ned. Det er ikke noe som skaper bekymring hos oss, sier Rynning-Tønnesen. 

2016-resultatet tynges av til dels store nedskrivninger på grunn av svakere markedsutsikter. I motsatt retning trekker positive valutaeffekter. 

–Energimarkedet er utfordrende og Statkraft gjennomfører et forbedringsprogram og en revidert strategi. Dette vil gjøre det mulig for Statkraft å bli et av de mest konkurransedyktige selskapene i vår bransje, sier konsernsjefen. 

 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør