Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge, Selskapet skal kutte opp mot 170 ansatte. Elin Høyland
Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge, Selskapet skal kutte opp mot 170 ansatte. Elin Høyland les mer

Telekom

Telenor vil kutte opp mot 170 årsverk

Telenor Norge skal omorganisere bredbånds- og teknologidivisjonen. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Telenor Norge omorganiserer bredbåndsdivisjonen og teknologidivisjonen. Endringene medfører en bemanningsreduksjon opp mot 170 årsverk, melder selskapet torsdag.

Selskapet viser til at bakgrunnen for omorganiseringen er et teknologiskifte, der digitalisering og nye kundebehov endrer måten vi må jobbe på.

– Det er tøft, men helt nødvendige å endre organisering for at Telenor skal fortsette å lede an i det digitale skiftet. Konkurransen i våre markeder er hardere enn noen gang, og for at vi skal bevare vår konkurransekraft i fremtiden er slike endringer helt avgjørende, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.

Selskapet vil i den grad det er mulig prøve å løse overtalligheten gjennom «naturlig avgang», heter det. 

Tilbud om sluttavtaler 

 Telenor Norges nye organisasjon skal tre i kraft 1. april. Alle ansatte som er overtallige vil få tilbud om sluttavtaler og omstillingshjelp, ifølge meldingen.

– Det er tungt å gjøre endringer som medfører at gode kollegaer mister jobben. Vår viktigste prioritet i tiden fremover er å sikre en ryddig prosess med god informasjon til våre ansatte som blir berørt, sier Svendsen.

Selskapet har per torsdag 3900 fast ansatte ved 24 kontorer i Norge. Endringene skal ikke føre til nedleggelser av noen av Telenors kontorer i landet.

Teknologisk utvikling 

I pressemeldingen viser selskapet til at det er midt inne i en transformasjon fra å være en tradisjonell telekomaktør til å bli en digital tjenesteleverandør som vil kreve en mer kostnadseffektiv drift. 

– Vi tilpasser oss markeder som utvikler seg ekstremt raskt og hele Telenor-konsernet er derfor i endring. Samtidig jobber vi med å få på plass ny kompetanse i selskapet for å møte den raske teknologiske utviklingen, sier Svendsen.

Blant annet innebærer endringene å samle supportfunksjoner. I tv- og bredbåndsdivisjonen vil endringene dreie seg om en sammenslåing av funksjoner innen salg og kundebetjening. I tillegg skal flere oppgaver knyttet til utgående produkter og tjenester avsluttes. 

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Telenor Telenor Norge Berit Svendsen Telekom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer