Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Konsernsjef Hanne Refsholt i Tine valgte å varsle Økokrim på grunn av et leverandørforhold. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
Konsernsjef Hanne Refsholt i Tine valgte å varsle Økokrim på grunn av et leverandørforhold. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix les mer

Næringsliv

Tine går til Økokrim

Tine har varslet Økokrim om mulige straffbare forhold knyttet til en leverandør etter å ha fått spørsmål fra DN.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en pressemelding fra Tine opplyses det at selskapet av Dagens Næringsliv er blitt gjort oppmerksom på flere forhold knyttet til en leverandør.

Dokumentaren om dette leverandørforholdet kan du lese mer om her eller i papirutgaven lørdag.

Leverandørrelasjonene som nå skal granskes, er fra perioden 2011–2015. Tine mener disse forholdene kan være i strid med norsk lov. Dette har medført at selskapet onsdag tok kontakt med Økokrim.

Svært alvorlig

DNs spørsmål medførte at Tine straks iverksatte interne undersøkelser. Tine har besluttet å overlate foreløpige funn og dokumentasjon fra undersøkelsen til Økokrim, slik at de kan vurdere om det har skjedd ulovlige forhold.

– Tine ser svært alvorlig på de opplysningene som er fremkommet. Vi ønsker åpenhet rundt saken og vil bistå Økokrim med all tilgjengelig informasjon. Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, skriver konsernsjef Hanne Refsholt i pressemeldingen.

Sitter du med opplysninger om denne saken? Kontakt DNs journalister. 

Økokrim bekrefter

Økokrim er så langt tilbakeholdne med å kommentere saken.

– Økokrim kan bekrefte at vi har mottatt en henvendelse fra Tine om mulige lovbrudd. Økokrim vil ikke kommentere saken ytterligere nå, sier assisterende Økokrim-sjef Hedvig Moe Øren, i pressemeldingen.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tine Økokrim Hanne Refsholt DN Magasinet Næringsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer