Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

USAs president Donald Trump. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
USAs president Donald Trump. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais les mer

USA

Ap: Notat viser at Trump vurderer å mobilisere 100.000 soldater for å pågripe ulovlige innvandrere

Det hvite hus avviser at dette vil bli gjennomført.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge et notat fra 25. januar som nyhetstjenesten Ap har fått tilgang til, skal Trump-administrasjonen vurdere å mobilisere opp mot 100.000 medlemmer av USAs nasjonalgarde for å pågripe papirløse innvandrere. 

Det melder AP fredag.

I det elleve sider lange utkastet fremgår det, ifølge Ap, at nasjonalgarden skal søke opp og pågripe ulovlige innvandrere over store deler av USA - ikke bare i grenseområdene mot Mexico.

Millioner av mennesker vil bli berørt av planen, og totalt omfattes elleve amerikanske delstater av forslaget.

Dette gjelder California, Arizona, New Mexico og Texas, som alle grenser til Mexico. I tillegg er syv andre delstater nevnt i utkastet, ifølge AP, nemlig Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas og Louisiana.

Spicer: – Feil

Dersom forslaget gjennomføres, vil guvernørene i de berørte delstatene ta den endelige beslutningene om hvorvidt deres soldater skal delta i aksjonen, skriver AP.

Talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, skriver imidlertid på Twitter at APs opplysninger er feil.

Ny presidentordre

Torsdag kunngjorde president Donald Trump på en pressekonferanse at han neste uke vil undertegne en ny presidentordre med tiltak som skal beskytte USAs grenser.

Trump ville ikke avsløre noen detaljer om hva den nye presidentordren vil inneholde.

Torsdag opplyste også USAs justisminister Jeff Sessions at presidenten «i nærmeste framtid» vil erstatte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelige muslimske land med en ny presidentordre som er «vesentlig endret».

Det er ikke kjent om dokumentene som AP har fått tilgang til, er den nye presidentordren.Talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, skriver imidlertid på Twitter at APs opplysning er feil.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Trump USA
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer