Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Riksrevisor Per-Kristian Foss og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide kjenner hverandre godt fra tiden de begge var i Høyre. Her fra nominasjonsmøtet i Oslo Høyre i 2009 da de sammen toppet stortingsvalglisten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Riksrevisor Per-Kristian Foss og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide kjenner hverandre godt fra tiden de begge var i Høyre. Her fra nominasjonsmøtet i Oslo Høyre i 2009 da de sammen toppet stortingsvalglisten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix les mer

Politikk

Søreide og Foss i nye runder om hemmelig rapport

Nye skritt tas for å gi Stortinget et ugradert sammendrag av den hemmeligstemplede rapporten fra Riksrevisjonen om sviktende terrorsikring av offentlige bygg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det går fram av et brev som statsminister Erna Solberg (H) har sendt Stortingets presidentskap. Der skriver hun at forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) vil ta et nytt initiativ overfor Riksrevisjonen med sikte på å komme fram til et nytt og ugradert sammendrag av rapporten.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har krevd at innholdet gjøres offentlig tilgjengelig og godtok ikke at en omskrevet versjon fra Riksrevisjonen ble stemplet som "begrenset" av regjeringen.

– Den folkevalgte kontrollen er avhengig av offentlighet, sa komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB som først omtalte striden i januar.

Bakteppet for saken er at Riksrevisjonen i fjor, fem år etter 22. juli-terroren, mente det var «svært alvorlig» at verken politiet, Forsvaret eller de to etatene sammen klarer å sikre offentlige bygninger godt nok.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Erna Solberg Ine Eriksen Søreide Arbeiderpartiet Forsvaret Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer