Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Geert Wilders har startet valgkampen med løfter om å forby islam. Her fra et valgmøte i Rotterdam denne uken. Foto: Remko de Waal/AFP Photo/ANP/NTB Scanpix
Geert Wilders har startet valgkampen med løfter om å forby islam. Her fra et valgmøte i Rotterdam denne uken. Foto: Remko de Waal/AFP Photo/ANP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Wilders lanserer antiislamsk kampanje i Nederland

Nederlands høyrenasjonalistiske opposisjonsleder Geert Wilders starter sin valgkamp med kontroversielle løfter om å forby islam. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Wilders løfter inkluderer flere diskriminerende tiltak, som å forby Koranen og stenge moskeer. Han håper den økende populismen vil føre ham til makten, skriver Reuters.

Sikkerhetsnivået kommer til å bli høynet når han sparker i gang sin valgkamp med et arrangement lørdag. Han viser seg sjeldent offentlig, noe som skal skyldes drapet på den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh, utført av en islamist i 2004.

Wilders har tidligere sagt at han vil forby islam i landet og melde Nederland ut av EU, og han har omtalt islamsk ideologi som «farligere enn nasjonalsosialisme».

–Jeg ønsker oss i regjering, sa han tidligere denne uken. Hans Frihetsparti (PVV) leder på meningsmålinger med en oppslutning på 17 prosent, men statsminister Mark Ruttes høyreliberale parti VVD ligger et knapt prosentpoeng bak.

Men selv om Wilders skulle vinne valget 15. mars, vil han slite med å danne regjering. De fleste store partier utelukker å samarbeide i en koalisjon med hans parti, og nasjonalforsamlingen kommer trolig ikke til å støtte en sorti fra EU.

Valget i Nederland Nederland Geert Wilders PVV Mark Rutte Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.