Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten (til høyre). Foto: Fartein Rudjord
Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten (til høyre). Foto: Fartein Rudjord les mer

Finans

Røkke selger seg ut av Gjelstens Kid

Kjell Inge Røkke selger seg ut av interiørkjeden Kid, som er dominert av hans mangeårige partner og venn, Bjørn Rune Gjelsten. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kjell Inge Røkke selger seg ut av interiørkjeden Kid, viser en fersk aksjonæroppdatering mandag. Røkkes investeringsselskap, The Resource Group TRG, har gått helt ut av listen over de største aksjonærene i selskapet. 

Bjørn Rune Gjelsten, som eier 36,6 prosent av selskapet gjennom selskapet Gjelsten Holding, har vært Røkkes venn siden ungdomstiden og er tidligere konsernsjef i Røkke-selskapet Aker. 

Vært med siden 2015

Kjell Inge Røkke har vært med på Kid-investeringen siden selskapet ble børsnotert i 2015. Han hadde da en eierpost på tre prosent, som siden børsnoteringen har steget med oppunder 30 prosent, fra 31 kroner til 37,3 kroner. 

Interiørkjeden selger gardiner, dyner, puter og annet sengetøy i sine 128 butikker i Norge. Selskapet har røtter tilbake til 1937, og var eid av familien Juul Gundersen frem til det ble kjøpt opp av oppkjøpsfondet IK Investment Partners i 2005.

Kid ble i 2009 overtatt av DNB, som solgte det videre til Bjørn Rune Gjelsten for 925 millioner kroner i 2012.

Bjørn Dæhlie og co. inn

Røkke er ikke den eneste finanskjendisen som har investert i den børsnoterte kjeden. 

Samtidig som han går ut av selskapet, tar et knippe andre finansprofiler Røkkes plass. Selskapet Anaxo Capital, som er et investorfellesskap der blant annet tidligere Hydro-topp Eivind Reiten og den tidligere skiprofilen og investoren Bjørn Dæhlie er involvert, går inn i Kid med en posisjon på 1,64 prosent.

Kosmetikkarvingene Celina og Hermine Midelfart eier 1,92 prosent av selskapet gjennom Midelfart Invest, milliardær Torstein Tvenge er blant av selskapets største aksjonærer med 3,69 prosent av aksjene og brødrene bak Varner-gruppen Joakim, Petter og Stein Marius Varner eier gjennom selskapet VJ Invest 1,5 prosent av aksjene. I tillegg har tidligere Skagen-direktør Harald Espedal en eierandel på 0,79 prosent gjennom sitt selskap Espedal & Co. 

KID Kjell Inge Røkke Bjørn Rune Gjelsten Eivind Reiten Bjørn Dæhlie Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.