Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Etter en relativ flat utvikling i fjor, forsøkte Rema og Ole Robert Reitan å slå tilbake med lanseringen av kundeprogrammet Æ tidligere i år. Foto: Øyvind Elvsborg
Etter en relativ flat utvikling i fjor, forsøkte Rema og Ole Robert Reitan å slå tilbake med lanseringen av kundeprogrammet Æ tidligere i år. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Handel

Rema taper mot konkurrentene

Rema må se de to største konkurrentene øke forspranget i dagligvaremarkedet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fjoråret var preget av langt lavere vekst enn konkurrentene for Rema i fjor, ifølge Nielsens ferske dagligvarerapport. 

Mens både Norgesgruppen og Coop tok nye et skritt med nye markedsandeler, så sto Rema i praksis stille med 0,16 prosent nye markedsandeler og 17 nye butikker.

Coop ble den store vinneren i markedsandeler i fjor etter oppkjøpet av Ica. Coop økte sin andel med 1,52 prosent. Coop har nå en klar toerposisjon med 29,4 prosent av markedet.

Coop høster av Ica-oppkjøp

Ingen kan likevel rokke med posisjonen til Norgesgruppen som nå har 42,3 prosent. I fjor  økte Johannson-familiens matimperium sin markedsandel med 1,05 prosent, ifølge Nielsen-rapporten. 

Reitan-familien forsøkte å svare på den lave veksten gjennom fjoråret med å lansere kundeprogrammet Æ i januar. Kjeden samtidig i hardt vær da de kuttet ned i antallet leverandører, noe som rammet distribusjonen til merkevarer som Hansa, Mack og Lerum.

Utviklingen i dagligvaremarkedet har de siste årene vært preget av Icas tilbaketrekning fra det norske markedet. De fleste av de 550 butikkene ble kjøpt opp av Coop som har omprofilert mange av butikkene til sin vekstkjede Extra. Også Norgesgruppen og Bunnpris fikk kjøpe noen av butikkene, mens Rema fisket enkelte leiekontrakter der det var mulig.

Utviklingen innen dagligvare har også vært preget av lavere vekst enn konsumprisindeksen.

Kiwi er Norges største kjede målt i antall butikker og var ved utgangen av året oppe i 649 mot Remas 584 butikker. I omsetning var likevel Rema større med 72,7 millioner i snitt per butikk, mens Kiwi selger for 53,4 millioner i snitt. 

Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.