Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Børs

Ungdomsskole tjente 200 mill. på Snap-aksjen

Investerte 15.000 dollar i 2012.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En privat, katolsk ungdomsskole i Silicon Valley i California har tjent 24 millioner dollar på børsnoteringen av Snap Inc, Snapchats morselskap, melder amerikanske medier.

Det tilsvarer drøyt 200 millioner kroner.

Skolen skal bruke pengene til økonomisk hjelp, faglig utvikling, læreropplæring og finansiering av skoleprogrammer, sier skoledirektøren fredag, ifølge Bloomberg.

Skolestyret til Mountain View High School besluttet å investere 15.000 dollar i såkornpenger i Snap i 2012, på bakgrunn av en anbefaling fra en ventureinvestor som på den tiden hadde et barn som gikk på skolen.

Snap Inc, morselskapet til lynmeldingstjenesten Snapchat, steg hele 44 prosent i børsdebuten på Wall Street torsdag.

Det er det største kursutslaget på én dag for en børsdebutant som samtidig henter inn over en milliard dollar på to år. Det til tross for at selskapets tapte mer enn 500 millioner dollar i fjor. Fredag stiger aksjen nye 9,89 prosent, og omsettes for 26,90 dollar aksjen.

Snap Inc. hadde satt en kurs på 17 dollar per aksje foran selskapets børsnotering, noe som tilsa en selskapsverdi på 24 milliarder dollar. Noteringen var med dette den største siden Alibaba gikk på børs i 2014.

«Finansredaksjonen» viet hele ukens podkast til Snaps børsnotering. Hør hvorfor investorene kaster penger etter et selskap som tapte fem milliarder kroner i fjor.

Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.