Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Redaktør Kjetil Stormark er klaget inn for PFU av Tyrkia. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix
Redaktør Kjetil Stormark er klaget inn for PFU av Tyrkia. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix les mer

Politikk

Tyrkia klager norsk redaktør inn for PFU

Den tyrkiske ambassaden klager redaktør Kjetil Stormark og hans nettsted aldrimer.no inn til PFU på grunn av omtale av kuppforsøket i Tyrkia i fjor. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er Tyrkias ambassadør til Norge, Şafak Göktürk, som har levert klagen til Pressens Faglige Utvalg (PFU), skriver nettstedet Turkey Purge , som overvåker myndighetenes inngrep etter det feilslåtte kuppforsøket. Göktürk sier artikkelen ikke overholder pressens etikk fordi Stormark ikke er kildekritisk. Han sier også at artikkelen omtaler presidenten på «en svært fornærmende måte».

Aldrimer.no skrev at kilder på høyt nivå i NATO mente kuppforsøket var iscenesatt av presidenten og myndighetene. Stormark sier til NRK at han er trygg på de journalistiske vurderingene som er gjort.

– Denne artikkelen er blitt delt mange ganger på sosiale medier, spesielt av kritikere til regimet. Vi sier ikke at det var slik. Det vi henviser til, er at kilder høyt oppe i Nato-systemet har denne oppfatningen.

Kjetil Stormark Tyrkia PFU Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.