Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Hellas klarer ikke å komme seg ut av resesjonen, til tross for at turistene fortsatt valfarter til Paros og andre feriesteder i landet.  Foto: Thomas Haugersveen --- Foto: Thomas Haugersveen
Hellas klarer ikke å komme seg ut av resesjonen, til tross for at turistene fortsatt valfarter til Paros og andre feriesteder i landet.  Foto: Thomas Haugersveen --- Foto: Thomas Haugersveen les mer

Makroøkonomi

Gresk økonomi krympet langt mer enn tidligere anslag

Hellas var i 2016 i resesjon for åttende året på rad.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Gresk økonomi krympet med 1,1 prosent fra fjerde kvartal i 2015 til fjerde kvartal i fjor.

Tidligere anslag viste en nedgang på 0,4 prosent.

De nye tallene ble lagt frem av Hellas' statistiske kontor mandag. De reviderte tallene viser ikke bare en langt større nedgang på årsbasis, men også at brutto nasjonalprodukt (bnp) krympet med 1,2 prosent fra tredje til fjerde kvartal i fjor.

Det betyr at Hellas i fjor var i resesjon for åttende år på rad.

Nye forhandlinger

Hellas er nå i nye forhandlinger med kreditorene sine for å få en ny utbetaling fra kriselånet innen avdrag på landets enorme gjeld forfaller i juli.

EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) har lenge vært på kollisjonskurs når det gjelder hvorvidt Hellas må få slettet gjeld for å skape økonomisk vekst slik at gjelden kan nedbetales. Så lenge gresk økonomi går i underskudd, vokser gjelden.

IMF har ment at EUs plan for Hellas er for ambisiøs, men de andre landene i eurosonen holder fast på planen. IMF krever derfor høyere skatter og pensjonskutt før det vil låne flere penger til Hellas, noe den greske regjeringen motsetter seg.

(©NTB)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.