Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Øystein Thøgersen (til høyre) ble mandag ansatt som ny rektor ved Norges Handelshøyskole. Her med skolens administrerende direktør Nina Skage og nåværende rektor Frøystein Gjesdal. Foto: Paul S. Amundsen
Øystein Thøgersen (til høyre) ble mandag ansatt som ny rektor ved Norges Handelshøyskole. Her med skolens administrerende direktør Nina Skage og nåværende rektor Frøystein Gjesdal. Foto: Paul S. Amundsen les mer

Utdannelse

Inn på rektors kontor

Øystein Thøgersen har ingen planer om å gjemme seg på kontoret når han overtar som rektor ved Norges Handelshøyskole 1. august.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Professor Øystein Thøgersen ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen vil dyrke frem flere forskningsgrupper på internasjonalt toppnivå, slik skolen allerede har gjort innen adferdsøkonomi.

Han vil vise frem at dersom du følger et masterkurs i makroøkonomi ved skolen, så er du de siste 14 dagene blitt undervist av sentralbanksjef Øystein Olsen, tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem og sjeføkonomene Harald Magnus Andreassen og Kari Due-Andresen.

Thøgersen vil også fortelle verden at skolen allerede har et bredt kurstilbud innen digitalisering som skal utvides ytterligere fremover. 

Og mye, mye mer. 

Snart får han muligheten. Mandag ansatte NHH-styret Thøgersen som skolens nye rektor. Han tiltrer 1. august.

Profil

Navn: Øystein Thøgersen

Alder: 52

Stilling: Professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen

Aktuell: Ble mandag ansatt som rektor ved Norges Handelshøyskole i en åremålsstilling på fire år fra 1. august. 

Vis mer

1 Hvordan kommer studenter og ansatte til å merke at du blir rektor ved NHH?

– Jeg har definitivt en ambisjon om at de skal merke det. Det er ro i rekkene på NHH, og det er et godt utgangspunkt. Men når det er ro i rekkene, er det samtidig et signal om at man skal akselerere. Det er ro i rekkene i form av at man kan legge godt til rette for å få på plass en god strategi og gå fort fremover. Men ro i rekkene betyr også at det er på tide å trykke inn gassen.

2 På hvilken måte?

– Jeg liker tre stikkord: substans, relevans og synlighet. Det er ingen tvil om at NHHs faglige substans er der. Og relevansen også. Men det å få frem synligheten i samme slengen er definitivt noe jeg ønsker å gjøre en forskjell på. NHH er privilegert i den forstand at vi har veldig mange alumni, altså tidligere studenter, i ledende posisjoner i samfunnet. De ønsker å ha sterk kontakt med skolen og de ønsker en skole der linken mellom samfunnet, næringslivet og NHH er tydelig. Den tydeligheten og den synligheten er virkelig noe jeg ønsker å gjøre noe med. Jeg møter næringslivsledere hele tiden som ber om mer kontakt med NHH. Det skal de faktisk få.

3 Kommer du til å være en NHH-rektor som deltar aktivt i samfunnsdebatten?

– Jeg håper at jeg har gitt mine bidrag når det gjelder handlingsregel, oljefond, finanspolitikk og pengepolitikk. Den rollen vil jeg nok fortsette med. Samtidig vil jeg nok også dyrke frem samfunns- og næringslivsengasjementet som en vid faglig stab skal vektlegge. Vi har mange veldig flinke folk. At dette blir en godt forankret dyd i organisasjonen, tydeligere enn i dag, det står jeg for.

4 Har NHH noen utfordringer du umiddelbart vil ta tak i?

– Konkurransen er hard. Konkurransen er med alle de gode institusjonene i Europa når vi skal tiltrekke oss de aller beste studentene. Utfordringen er å bevare, og helst forsterke, posisjonen som NHH har som stedet hvor de aller beste studentene velger å gå. Vi har ganske mange gode grunner til å si til elevene at de bør velge slik. Men å synliggjøre det, og vinne den internasjonale konkurransen, er definitivt en hovedutfordring.

5 Kommer du til å fortsette med undervisningen?

– Noe som vil få prioritet, er at jeg skal gjesteforelese for hvert eneste kull på NHH hvert eneste år. I den grad jeg har noen lederstil, så er det ikke bare å snakke om synlighet eksternt, men også være synlig for studentene slik at de kan møte meg. Og da mener jeg virkelig å møte meg og snakke med meg i auditoriet. Det er virkelig noe jeg skal prioritere. Jeg vil fortsatt være en synlig foreleser selv om jeg flytter inn på rektorkontoret.

NHH Øystein Thøgersen Øystein Olsen Svein Gjedrem Harald Magnus Andreassen Utdannelse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.