Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Øystein Stray Spetalen har solgt seg helt ut av hydrogenstasjonselskapet Nel. Foto: Ida von Hanno Bast
Øystein Stray Spetalen har solgt seg helt ut av hydrogenstasjonselskapet Nel. Foto: Ida von Hanno Bast les mer

Finans

Spetalen med eventyrlig gevinst i Nel

Dumpet alle aksjene mandag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tirsdag morgen kom meldingen om at investor Øystein Stray Spetalen igjen har solgt seg helt ut av hydrogenstasjonselskapet Nel – der han for øvrig er styremedlem.

Spetalen solgte sine rundt 36,4 millioner aksjer til kurs 2,55 kroner per aksje. Salget skjer etter at Spetalen og hans selskaper nettopp har deltatt i en emisjon i selskapet til kurs 2,72 kroner.

Men selv om mandagens salgskurs er lavere enn den siste emisjonskursen, har Nel-aksjen vært som et eventyr for Spetalen.

Investoren som ved flere anledninger har snakket svært varmt om hydrogenmulighetene i fremtiden og vært en engasjert talsmann for hydrogen, sitter nemlig igjen med en samlet gevinst på 177 millioner kroner siden han kom inn i selskapet for første gang i 2011, skriver Finansavisen.

Vil ikke kommentere

Ifølge avisens beregninger fremkommer gevinsten etter fratrekk for en symbolsk inngangspris for aksjene og nær 30 millioner kroner som Spetalen har skutt inn gjennom emisjoner i Nel.

Martin Nes, administrerende direktør i Spetalen-selskapet Ferncliff, og Nel-styreleder, skriver i en epost til Finansavisen at de ikke kommenterer kjøp og salg av aksjer, eller spørsmål om dette. Heller ikke Spetalen har noen kommentar til salget.

Mandagens salg er ikke første gang Spetalen og tilknyttede selskaper dumper aksjer i Nel. I mai i fjor kvittet han seg med 42 millioner aksjer til kurs 2,75 kroner. Et salg som fikk aksjen til å stupe 7,8 prosent da det ble kjent.

Øystein Stray Spetalen Nel Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.