Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Fartein Rudjord
Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Fartein Rudjord les mer

Politikk

– At noen gründere i oppstartfasen jobber for mye, det står ikke øverst på min liste over bekymringer

Erna Solberg terger sin største rival for at han avlyste et besøk hos gründere.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Torsdag ettermiddag åpnet Høyres landsmøte på Gardermoen. Første taler ut var statsminister og partileder Erna Solberg.

Med stortingsvalget til høsten i kikkerten var det kanskje ikke så overraskende at Solberg benyttet anledningen til å kritisere sin fremste konkurrent i kampen om statsministervervet – Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

«Hacker house»

Solberg tok i talen for seg at Norge i fremtiden ikke kan lene seg like mye på oljeaktiviteten som før, og at det er nok å ta tak i når det gjelder vilkårene for gründere i Norge.

Statsministeren hadde tydeligvis fått med seg en artikkel nylig i DN som omhandlet teknologiselskapet Gobi. Ap-leder og statsministerkandidat Støre var invitert til åpningen av Gobis «hacker house», hvor de unge gründerne både skulle bo og jobbe.

Les mer fra talen her.

Kun timer før åpningen avlyste Støre besøket. Overfor DN forklarte Støre at det skyldtes blant annet uklarhet rundt boforholdene. En av gründerne fortalte til DN at begrunnelsen var at de jobbet mye til lite lønn og at Støre var usikker på hvordan hans deltagelse kunne bli fremstilt i media.

– Ikke på min liste

Dette valgte altså Solberg å ta opp i talen sin.

– At noen gründere i oppstartfasen jobber for mye, det står egentlig ikke øverst på min liste over bekymringer, sa statsministeren.

Selv om Støre ikke selv ville koble avlysningen direkte til gründernes arbeidstider, støttet Solberg seg til Gobi-gründernes forklaring om at det skyldes at de jobbet for lange dager og hadde kontor og bolig i samme bygg.

– Jeg er veldig spent på om han avlyser når han finner ut at statsministeren både har unntak fra arbeidsmiljøloven og har en statsministerbolig med kontor og møterom, sa Solberg – ikke overraskende til latter og applaus fra landsmøtedeltakerne.

Gobi-gründerne ser ut til å gjøre suksess. Billeddelingstjenesten – som er blitt kalt en norsk Snapchat – er verdsatt til 124 millioner kroner. Appen har allerede 70.000 brukere, Team Gobi har ti ansatte og kontorer i Oslo, Silicon Valley, London og Lund i Sverige.

Høyre Erna Solberg Jonas Gahr Støre Landsmøte Gobi Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.