Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Høyres landsmøte vedtok lørdag et forslag om å sikre retten til å betale med kontanter. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix
Høyres landsmøte vedtok lørdag et forslag om å sikre retten til å betale med kontanter. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix les mer

Handel

Høyre vil sikre kontant betaling

Et forslag om å utrede om bedrifter skal få mulighet til å velge det bort, falt da forslagene ble satt opp mot hverandre.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Høyres landsmøte vedtok lørdag et forslag om å sikre retten til å betale med kontanter.

Forslaget kom fra Akershus Høyre. Det ble foreslått avvist av redaksjonskomiteen, men landsmøtet ville det annerledes. Dermed ble forslaget "sikre retten til å betale med kontanter" vedtatt.

– For eldre som har kontanter som sitt hovedbetalingsmiddel, er det kjempeviktig å bevare muligheten til å betale kontant, sier Akershus Unge Høyres leder Elizabeth Kathleen Hodges Dale, som sto bak forslaget.

– Vi skal være forsiktig med å rokke ved den tryggheten som ligger i kontantbetaling, ved å gå for raskt fram.

Hun nevnte også personvern og mulige krisesituasjoner, som langvarig strømbrudd, som viktige grunner til å sikre kontantbetalingen.

Landsmøtet hadde tidligere også vedtatt programkomiteens formulering om å "utrede om man skal gi bedrifter mulighet til å velge bort kontantbetaling". Men da de to forslagene senere ble satt opp mot hverandre, falt dette.

Også flere fylkeslag i Frp har varslet kamp for å bevare muligheten for å betale med kontanter og si nei til det kontantløse samfunnet.

(©NTB)

Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.